Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de telecommunicatievoorzieningen, de Mediawet, de Radio-Omroep-Zender-Wet 1935 en het Wetboek van Strafvordering in verband met de liberalisering van kabelgebonden telecommunicatie-inrichtingen (kabelgebonden telecommunicatie) (24163).

(Zie wetgevingsoverleg van 19 februari 1996.)

De voorzitter:

Mevrouw Roethof heeft mij medegedeeld dat zij haar amendement op stuk nr. 24 intrekt.

De heer Leers (CDA):

De CDA-fractie trekt het amendement op stuk nr. 10 in.

De voorzitter:

Wij leven in de veronderstelling dat u het amendement op stuk nr. 10, behorend bij wetsvoorstel 24164, wilt intrekken. Klopt dat?

De heer Leers (CDA):

Ja.

De voorzitter:

Laten wij dit snel incasseren!

De aanhef van artikel I en de onderdelen A t/m G worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel H, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 16), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel I, het begin van onderdeel J en lid 1 van artikel 4b worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

De leden 2 t/m 4 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 4b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 14, I en II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel J wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen K t/m O en het begin van onderdeel P worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Rooy (stuk nr. 22, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de groep-Nijpels en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 22 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 7, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 15, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Rooy (stuk nr. 23, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels en het AOV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 23 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Lid 1 van artikel 7a wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 2 t/m 5 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 7a wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 7b wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel P wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen Q t/m DDb worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel EE, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 15, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen FF t/m HH worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel II, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 20), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, de SP, D66, de RPF, de SGP, het GPV, de VVD, het CDA, het AOV, de groep-Nijpels en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel JJ, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 18), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen KK t/m TT worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik heb een vraag aan mevrouw Roethof. Het amendement op stuk nr. 24 is ingetrokken, maar de vraag rijst of moet worden gestemd over het amendement op stuk nr. 27.

Mevrouw Roethof (D66):

Voorzitter! Ik kan het op de lijst niet zo snel zien. Ik vermoed dat dit het amendement op stuk nr. 24 was dat ik tijdens de behandeling van de wet heb gewijzigd. Het kan dus ingetrokken worden.

De voorzitter:

Dit betekent dat ook het gewijzigde amendement op stuk nr. 27, ingediend ter vervanging van het amendement op stuk nr. 24, is ingetrokken.

Mevrouw Roethof (D66):

Dat is juist.

De voorzitter:

Het is goed dat wij dit even geverifieerd hebben.

De onderdelen UU t/m DDDa worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel EEE, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 15, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen FFF t/m LLL worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m IV en de onderdelen A t/m H van artikel V worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP en het lid Hendriks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de PvdA, de RPF, de SGP, het GPV, de groep-Nijpels en de CD voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel V, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen/H.G.J. Kamp (stuk nr. 19) en het gewijzigde amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 26), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen VI en VII worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De beweegreden, zoals zij is gewijzigd door de aanneming van het amendement-H.G.J. Kamp/Van Zuijlen (stuk nr. 25), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP en het lid Hendriks tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven