Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels op het gebied van de distributie van elektriciteit, gas en warmte (Wet energiedistributie) (22160), en over:

- de motie-Remkes c.s. over de MAP-gelden (22160, nr. 42);

- de motie-Jorritsma-van Oosten c.s. over een evaluatie van de werking van de wet (22160, nr. 44);

- de motie-Crone c.s. over een energiecertificaat (22160, nr. 45);

- de motie-Crone c.s. over energiebesparingsplannen (22160, nr. 46).

(Zie vergadering van 13 februari 1996.)

De voorzitter:

In de vergadering van 13 februari jl. zijn de volgende amendementen door de regering overgenomen: het amendement-Lansink (stuk nr. 20), het amendement-Crone c.s. (stuk nr. 24), het gewijzigde amendement-Jorritsma-van Oosten/Crone (stuk nr. 35) en het gewijzigde amendement-M.B. Vos (stuk nr. 38).

De heer Lansink trekt zijn amendement op stuk nr. 22 in.

Het gewijzigde amendement-Remkes c.s. op stuk nr. 47 is eveneens ingetrokken.

In stemming komt het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PvdA, D66, de RPF, GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 28 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Crone c.s. (stuk nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 1a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Crone c.s. (stuk nr. 23), wordt zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van hoofdstuk 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van de amendementen-Remkes/Crone (stuk nr. 28, III en IV) zijn de artikelen 2a en 2b vervallen.

Artikel 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, V), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 39).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de RPF, de SGP, de groep-Nijpels en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 23a wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 23b t/m 23f worden zonder stemming aangenomen.

De leden 1 t/m 4 van artikel 23g worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Lansink (stuk nr. 49).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Lid 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, VI) en het gewijzigde amendement-Lansink (stuk nr. 49), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 23g wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 23h wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van lid 1 van artikel 23i wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel a wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Lansink (stuk nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, de SGP, het GPV, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel b wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen c en d worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Lansink (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de RPF, de SP en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel e wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel f wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 1 en 2 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-M.B. Vos/Crone (stuk nr. 40).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de SP, de SGP, het GPV, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Lid 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-M.B. Vos/Crone (stuk nr. 40), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Lansink (stuk nr. 26, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de PvdA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD, de VVD, de RPF, de SGP, het GPV en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 26 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

De leden 4 en 5 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Remkes c.s. (stuk nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 23i, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-M.B. Vos/Crone (stuk nr. 40), het amendement-Lansink (stuk nr. 26, I) en het amendement-Remkes (stuk nr. 30), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 24 t/m 28 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 29, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Lansink (stuk nr. 26, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 29a en 29b worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het amendement-Remkes/Crone (stuk nr. 28, VII) is artikel 30 vervallen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Lansink (stuk nr. 41).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de SGP en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 30a wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 31 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de CD en de SP tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Remkes c.s. (22160, nr. 42).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Jorritsma-van Oosten c.s. (22160, nr. 44).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA tegen deze motie hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Crone c.s. (22160, nr. 45).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Crone c.s. (22160, nr. 46).

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie is aangenomen met dezelfde stemverhouding als de vorige.

Naar boven