Aan de orde zijn de stemmingen over vijf moties, ingediend in het debat over Seppe/Budel, te weten:

- de motie-Stellingwerf c.s. over stiltegebieden (24400 XI, nr. 52);

- de motie-Stellingwerf over een snelle zonering van de kleine luchtvaartterreinen (24400 XI, nr. 53);

- de motie-Van 't Riet over het stand-still-beginsel (24400 XI, nr. 54);

- de motie-Van 't Riet c.s. over de toekomst van de luchtvaart in Nederland (24400 XI, nr. 55);

- de motie-Crone c.s. over de geluidszone van het luchtvaartterrein Seppe (24400 XI, nr. 56).

(Zie vergadering van 6 februari 1996.)

De voorzitter:

De heer Crone wenst zijn motie (24400-XI, nr. 56) aan te houden. Ik stel voor, aan dat verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Voorts zijn er twee moties gewijzigd.

De motie-Stellingwerf c.s. (24400-XI, nr. 52) is in die zin gewijzigd, dat het tweede deel van het dictum thans luidt: "- hierbij uit te gaan van een vliegverbod boven stiltegebieden voor wat betreft het sport-, les- en reclamevliegen en het vliegen met helikopters, ULV's en gemotoriseerde zweefvliegtuigen,".

Deze gewijzigde motie wordt voorgesteld door de leden Stellingwerf, Crone en Van 't Riet. Naar mij blijkt wordt zij voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 58 (24400-XI).

De motie-Van 't Riet c.s. (24400-XI, nr. 55) is in die zin gewijzigd, dat de zinsnede: "verzoekt de regering bij de discussie over de toekomst van de luchtvaart in Nederland de volgende onderdelen te betrekken:" is vervangen door: "verzoekt de regering bij de discussie over de toekomst van de luchtvaart in Nederland (TNLI) en in de daarop volgende PKB Structuurschema burgerluchtvaartterreinen de volgende onderwerpen aan de orde te stellen:".

Deze gewijzigde motie wordt voorgesteld door de leden Van 't Riet, Crone en Stellingwerf. Naar mij blijkt, wordt zij voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 59 (24400-XI).

De gewijzigde moties zijn inmiddels rondgedeeld. Ik stel vast, dat er geen bezwaar tegen bestaat ook over deze moties aanstonds te stemmen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Stellingwerf c.s. (24400-XI, nr. 58).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de RPF, de SGP, het GPV, D66, de PvdA, GroenLinks, de SP, het AOV, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Stellingwerf (24400-XI, nr. 53).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de RPF, de SGP, het GPV, D66, de PvdA, GroenLinks, de SP, het AOV, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van 't Riet (24400-XI, nr. 54).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Van 't Riet c.s. (24400-XI, nr. 59).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, de SP, het AOV, de Unie 55+, de groep-Nijpels en het lid Hendriks voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven