Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en socialeverzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) (27588).

(Zie vergadering van 27 juni 2001.)

De onderdelen a t/m f van artikel 1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 26, I) tot het invoegen van een nieuw onderdeel g.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 26 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, I) tot het invoegen van een nieuw onderdeel g.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 43 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

De onderdelen g t/m s worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 42, I) tot het invoegen van een nieuw onderdeel t.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 42 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Het gewijzigde artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 2 t/m 4 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 42, II) is een artikel 4a toegevoegd.

In stemming komt het amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 37, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 37 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 5 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 37, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 5a wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming kom het subamendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 38).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD en het CDA voor dit subamendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Harrewijn c.s. (stuk nr. 36, I), tot het invoegen van een artikel 5b.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 36 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 6 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Middelkoop c.s. (stuk nr. 31) tot het invoegen van de artikelen 6a en 6b.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 7 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 8 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Harrewijn c.s. (stuk nr. 36, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 8a t/m 10 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 37, II) is een artikel 10a ingevoegd.

De artikelen 11 t/m 15 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Knaap/Van Middelkoop (stuk nr. 30, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 30 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 16 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Harrewijn c.s. (stuk nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 18 wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 37, III) is een artikel 18a ingevoegd.

De artikelen 19 t/m 22 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 23 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 23, I).

De voorzitter:

Ik stel vast dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 23 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 24 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 25 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, IV), het amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 37, IV) en het amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 37, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, V) zijn de artikelen 25a t/m 25c toegevoegd.

De artikel 26 en 27 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 27 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 28 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 43, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 29 t/m 49b worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 19) tot het invoegen van een nieuw tweede lid in artikel 50.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PvdA tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 50 zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 19), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 51 t/m 56 worden zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De eindstemming over dit wetsvoorstel zal aanstaande donderdag plaatsvinden.

Naar boven