Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering Poortwachter) (27678).

(Zie vergadering van 27 juni 2001.)

De voorzitter:

Dit wordt een vrij lange stemming en ik zou het erg op prijs stellen als u daarbij stil kan zijn. Zoals u weet, kan ik heel slecht zien hoe u stemt als ik u kan horen!

Mevrouw Smits trekt het amendement op stuk nr. 7 in.

De aanhef van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 9, I) tot het laten vervallen van onderdeel 2.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 15) tot het laten vervallen van onderdeel 3.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Vlies (stuk nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de ChristenUnie en de SGP voor tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel A zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 9, I) en het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 15), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B t/m F worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II en de onderdelen A t/m F worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 11, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel G zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Wilders c.s. (stukken nrs. 11, I en 8), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen H t/m K worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Smits c.s. (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel L zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 11, II) en het amendement-Smits c.s. (stuk nr. 16), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen M t/m R worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt Voorzitterzonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, IA).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 13 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Knaap c.s. (stuk nr. 14, IA).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 14 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd. Ik merk op dat de teksten van de aangenomen amendementen 13 en 14 in elkaar moeten worden verwerkt.

Onderdeel A zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, IA) en het amendement-Van der Knaap c.s. (stuk nr. 14, IA), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, IB), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 24) tot invoeging van een nieuw onderdeel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, het CDA en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel C zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, IC) tot invoeging van een nieuw artikel 658a, het amendement-Van der Knaap c.s. (stuk nr. 14, IB) tot invoeging van een nieuw artikel 658a, het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, ID) tot invoeging van een nieuw artikel 660a, het amendement-Van der Knaap c.s. (stuk nr. 14, IC) tot invoeging van een nieuw artikel 660a, en het gewijzigd amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 24) tot invoeging van een onderdeel, wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen IV t/m VIII worden zonder stemming aangenomen.

Artikel IX zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Schimmel c.s. (stuk nr. 13, II) tot invoeging van een onderdeel en het amendement-Van der Knaap c.s. (stuk nr. 14, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen X t/m XIV worden zonder stemming aangenomen.

Artikel XV zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 9, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen XVa t/m XVII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De eindstemming over dit wetsvoorstel zal aanstaande donderdag plaatsvinden.

Naar boven