14 Stemming motie Begroting Justitie en Veiligheid 2022 (ronde 3)

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2022,

te weten:

  • -de motie-Markuszower/Helder over onderzoek naar de invoering van een wetsartikel om verdachten in onbeperkt isolement op te sluiten (35925-VI, nr. 43).

(Zie vergadering van 25 november 2021.)

De voorzitter:

Dan gaan we stemmen over de motie, 35925-VI, nr. 43, de motie-Markuszower/Helder over onderzoek naar de invoering van een wetsartikel om verdachten in onbeperkt isolement op te sluiten. Het woord is aan de griffier.

De leden van de derde groep, Agnes Mulder tot en met Wuite, brengen hun stem uit.

In de rondes 1, 2 en 3 hebben de leden als volgt gestemd.

In stemming komt de motie-Markuszower/Helder (35925-VI, nr. 43).

Vóór stemmen de leden: Aartsen, Agema, Amhaouch, Beertema, Van den Berg, Bevers, Bisschop, Bontenbal, Martin Bosma, Boswijk, Brekelmans, Van Campen, Tony van Dijck, Inge van Dijk, Eerdmans, El Yassini, Ellian, Ephraim, Eppink, Erkens, Fritsma, Geurts, De Graaf, Graus, Peter de Groot, Van Haga, Haverkort, Rudmer Heerema, Heinen, Helder, Hermans, Van den Hil, Idsinga, Léon de Jong, Kamminga, Klink, Knops, Koerhuis, Kops, De Kort, Kuik, Madlener, Maeijer, Markuszower, Michon-Derkzen, Minhas, Van der Molen, Agnes Mulder, Edgar Mulder, Omtzigt, Palland, Paul, Peters, Van der Plas, Pouw-Verweij, Rahimi, Rajkowski, De Roon, Smals, Van der Staaij, Stoffer, Van Strien, Strolenberg, Tielen, Valstar, Verkuijlen, Van Weerdenburg, Werner, Van Wijngaarden, Wilders en Van der Woude.

Tegen stemmen de leden: Alkaya, Arib, Azarkan, Van Baarle, Baudet, Beckerman, Belhaj, Bergkamp, Van Beukering-Huijbregts, Bouchallikh, Boucke, Boulakjar, Bromet, Ceder, Dassen, Dekker-Abdulaziz, Ellemeet, Van Esch, Van Ginneken, Van der Graaf, Grinwis, Tjeerd de Groot, Gündoğan, Den Haan, Hagen, Hammelburg, Hijink, De Hoop, Van Houwelingen, Jansen, Romke de Jong, Kat, Kathmann, Van Kent, Kerseboom, Klaver, Koekkoek, Kröger, Kuiken, Kuzu, Van der Laan, Van der Lee, Leijten, Maatoug, Marijnissen, Van Meenen, Van Meijeren, Nijboer, Van Nispen, Ouwehand, Paternotte, Paulusma, Piri, Ploumen, Podt, Van Raan, Sahla, Segers, Simons, Sjoerdsma, Teunissen, Thijssen, Warmerdam, Wassenberg, Van der Werf, Westerveld, Van Weyenberg en Wuite.

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met 71 stemmen voor en 68 stemmen tegen is aangenomen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

De voorzitter:

Ik heropen de vergadering om de uitslag mee te delen van de hoofdelijke stemmingen over de twee amendementen en de motie.

De stemmingsuitslag van het gewijzigde amendement-Palland c.s. (35737, nr. 16, I) is: voor 38, tegen 101. Het amendement is verworpen.

De stemmingsuitslag van het gewijzigde amendement-Van Houwelingen (35737, nr. 14, I) is: voor 9, tegen 130. Het amendement is verworpen.

De stemmingsuitslag van de motie-Markuszower/Helder (35925-VI, nr. 43) is: voor 71, tegen 68. De motie is aangenomen.

Meneer Wilders.

De heer Wilders (PVV):

Dank aan de meerderheid van de Kamer voor het aannemen van deze motie. Zij was ontraden door het kabinet, maar nu zij is aangenomen zou ik graag nog deze week een brief willen hebben van het kabinet over hoe en wanneer het die gaat uitvoeren.

De voorzitter:

Gaan we doen. We zullen dit doorgeleiden naar het kabinet.

Ik schors een enkel moment zodat groep 1 binnen kan komen, want nu gaan we stemmen over het wetsvoorstel.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven