Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, aanstaande donderdag ook te stemmen over de Evaluatiewet modernisering rechterlijke organisatie (32021) en de daarbij ingediende moties en aangehouden motie-Van der Veen/Timmer (31765, nr. 13).

Aangezien voor de stukken 31371, nr. 224, 26447, nr. 48, 24724, nr. 91, 24724, nr. 92, 29515, nr. 313, 19637, nr. 1322, 32123-XIV, nr. 154, 32123-XIV, nr. 158, 30536, nr. 116 en 21501-30, nr. 223, de termijnen zijn verstreken, stel ik vast, dat wat deze Kamer betreft, de daarbij ter stilzwijgende goedkeuring overlegde stukken zijn goedgekeurd. Ik stel voor, deze stukken voor kennisgeving aan te nemen.

Ik stel voor, indien nodig, voor morgen een VAO te agenderen naar aanleiding van de nog te houden algemeen overleggen over de stand van zaken JSF en over de herbeoordeling startersregeling WW.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda het VAO stopzetten koopsubsidie, waarover een algemeen overleg heeft plaatsgevonden op 19 mei jongstleden, met als eerste spreker het lid Van Bochove. Ook stel ik voor, toe te voegen aan de agenda het VAO Europa en het Nederlandse vreemdelingen- en asielbeleid, waarover op 19 mei jongstleden een algemeen overleg is gehouden, met als eerste spreker het lid Van Velzen.

Het woord is aan de heer Polderman.

De heer Polderman (SP):

Voorzitter. Ik moet helaas rappelleren aan twee schriftelijk gestelde vragen, allebei gesteld aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ene gaat over een genetisch gemodificeerde aardappel, ingezonden op 8 maart jongstleden. De tweede gaat over het storten van staalslakken in de Oosterschelde, ingezonden op 19 maart jongstleden. Ik zie de brieven graag voor we op reces gaan, beantwoord, als dat kan.

De voorzitter:

Als u dat wilt.

De heer Polderman (SP):

Ik wil dat wel.

De voorzitter:

Dan geleiden we uw verzoek door naar het kabinet.

Ik zie de heer Dibi niet, maar de heer De Nerée tot Babberich wel. Het woord is aan de heer De Nerée tot Babberich.

De heer De Nerée tot Babberich (CDA):

Voorzitter. In Duitsland is een verbod op naked short selling ingevoerd, dus op het verkopen van stukken die je niet hebt. Vorige week woensdag is met algemene stemmen een motie van mijn hand en die van de heer Weekers aangenomen, waarmee het kabinet is verzocht om nationaal en internationaal te komen tot een verbod op short selling et cetera. Gezien de actualiteit, maar dat niet alleen, want moties moeten sowieso worden uitgevoerd, willen wij aan de minister van Financiën vragen om met grote spoed na te gaan hoe deze motie uitgevoerd zal worden.

De voorzitter:

Hier wilt u een brief over, neem ik aan.

De heer De Nerée tot Babberich (CDA):

Inderdaad, ik wil, zo mogelijk, op heel korte termijn een brief ontvangen over de wijze waarop de motie wordt uitgevoerd, zeker gezien de ontwikkelingen in andere landen.

De voorzitter:

Aan wat voor een termijn denkt u dan?

De heer De Nerée tot Babberich (CDA):

Als het kan morgen, gezien de onrust op de markten.

De voorzitter:

We zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

Naar boven