Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2009-2010 | nr. 33, pagina 3123-3124 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2009-2010 | nr. 33, pagina 3123-3124 |
De voorzitter:
Ik stel voor, dinsdag aanstaande ook te stemmen over de wetsvoorstellen 31058, 31065, 31746, 31763 en 31877.
Voorts stel ik voor, te stemmen over de moties, ingediend bij de wetgevingsoverleggen over de onderdelen Visserij en Natuur van de begroting van het ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselkwaliteit voor het jaar 2010 en de motie, ingediend bij het wetgevingsoverleg over het onderdeel Personeel van de begroting van het ministerie van Defensie voor het jaar 2010.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan mevrouw Verdonk.
Mevrouw Verdonk (Verdonk):
Voorzitter. Op 3 november jongstleden stelde ik vragen aan de minister van Defensie en aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over piraterij. Die vragen zijn tot nu toe nog steeds niet beantwoord. Ik heb graag dat dat wel gebeurt.
De voorzitter:
Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.
Het woord is aan mevrouw Peters.
Mevrouw Peters (GroenLinks):
Voorzitter. Ik wil graag rappelleren voor twee sets onbeantwoorde schriftelijke vragen. Ten eerste aan de ministers van Defensie en van Justitie over een standrechtelijke executie op 7 augustus, ingezonden op 7 oktober jongstleden Er is een uitstelbericht ontvangen, maar dat is inmiddels ook alweer enkele weken geleden. Ten tweede een set vragen aan de ministers van Defensie en van Justitie over diezelfde executie in Afghanistan, ingezonden op 29 oktober, waarvoor wij ook een uitstelbericht hebben ontvangen, dat inmiddels ook alweer enkele weken geleden is. Ik zou de antwoorden graag ontvangen voor het algemeen overleg over Afghanistan dat wij op 7 december aanstaande houden.
De voorzitter:
Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.
Het woord is aan mevrouw Timmer.
Mevrouw Timmer (PvdA):
Voorzitter. Als voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken wil ik graag een vooraankondiging doen van een verwacht VAO in het kader van de SDE. Er komt dinsdag of woensdag nog een brief, maar omdat een groot deel van de energiewoordvoerders na donderdag vertrokken zal zijn naar Kopenhagen denk ik dat het verstandig is dat u een beetje ruimte houdt op de plenaire agenda voor een VAO.
De voorzitter:
Goed dat u dit aankondigt. Wij zullen het toevoegen aan de agenda.
Het woord is aan de heer Van Gerven.
De heer Van Gerven (SP):
Voorzitter. Vandaag heeft de Nationale ombudsman een schokkend rapport uitgebracht over het falend toezicht van de inspectie inzake de gehandicaptenzorg. De SP-fractie zou graag de minister en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport daarover interpelleren.
Mevrouw Agema (PVV):
De Ombudsman veegt de vloer aan met het handelen van de inspectie. Inderdaad zouden wij daar graag over willen debatteren. Ik verzoek alleen de SP-fractie om hier een spoeddebat van te maken, zodat wij dat nog voor het reces kunnen houden.
De voorzitter:
Dan kan sowieso niet.
Mevrouw Van Miltenburg (VVD):
Precies om de reden die u al noemt, dat dit sowieso niet gaat lukken, doe ik een ander voorstel. Dit is een belangrijk rapport. Ik zou daarvan graag een volwaardige behandeling willen. Daarom vraag ik de heer Van Gerven of wij niet gewoon een brief kunnen vragen aan de regering met een uitgebreide reactie op de bevindingen van de Ombudsman. Daarover kunnen wij dan vervolgens na het kerstreces – daar komt het dan toch op neer – een AO houden.
De heer Van der Vlies (SGP):
Mevrouw Van Miltenburg heeft mij de woorden uit de mond gehaald.
Mevrouw Timmer (PvdA):
Ook ik sluit mij aan bij de woorden van mevrouw Van Miltenburg.
De heer Van Gerven (SP):
Ik begrijp dat er onvoldoende steun is voor een interpellatie. Ik vind dit wel zeer spoedeisend. Ik stel voor om dan maar een spoeddebat te agenderen. Daarvoor is wel voldoende steun. Natuurlijk zie ik graag een brief tegemoet van de minister en de staatssecretaris.
De voorzitter:
U weet dat dit, ondanks het door u vastgestelde spoedeisende karakter, niet voor het kerstreces kan worden gehouden.
De heer Van Gerven (SP):
U zult uw best doen naargelang de mogelijkheden, voorzitter.
De voorzitter:
Jawel, maar als het nu zo spoedeisend is, waarom houdt u dan niet een algemeen overleg en sluit u dat af met een VAO, en vraagt u niet om een brief voor die tijd?
De heer Van Gerven (SP):
Ik heb in eerste instantie gevraagd om een interpellatie. Dat is iets anders dan een spoeddebat. Dat moge duidelijk zijn. Er leven vele vragen. Ik begrijp heel goed het gevoelen in de Kamer dat wij goed geïnformeerd willen worden en alle punten boven tafel willen krijgen. Er zit echter ook een spoedeisend element in. Wij kunnen hier niet de commissievergadering overdoen. Ik weet niet wat de commissie beslist. Ik vind het ook prima als er nog een spoed-AO komt, maar dat kunt u hier niet afdwingen.
De voorzitter:
Dat is waar. Dat overstijgt mijn invloed. Wij zullen het stenogram in ieder geval doorgeleiden naar de commissie. Laten wij het zo doen. Dan heeft men het stenogram van dit overleg ook gezien. Dit onderwerp komt op het lijstje, maar ik hoop dat u desondanks afspreekt om een algemeen overleg te voeren. Dan hoor ik dat weer hier.
Mevrouw Van Miltenburg (VVD):
Nu begrijp ik het niet meer, want volgens mij heeft de heer Van Gerven vastgehouden aan zijn verzoek om een spoeddebat te houden. Mijn vraag aan u is of het dan toch mogelijk is dat wij via de commissie ook wat doen.
De voorzitter:
Zeker, dat kan altijd. Ik zal het stenogram doorgeleiden naar de voorzitter van de commissie. Die weet dan hoe er hier in de zaal over is gesproken. Wij zullen het stenogram ook doorgeleiden naar het kabinet met het oog op een brief. Dan moet de commissie in alle wijsheid maar besluiten of ze een algemeen overleg wil. Ik heb ook begrepen dat de heer Van Gerven daar begrip voor heeft. Aldus besloten.
Het woord is aan de heer Van Gerven voor een tweede verzoek.
De heer Van Gerven (SP):
Voorzitter. Ik wil graag rappelleren voor drie sets vragen die al lang op antwoord wachten. Het gaat om vragen van 15 oktober aan de minister van VWS over privéklinieken en het toezicht. Vervolgens gaat het om vragen aan de minister van VWS die ik op 22 oktober heb ingediend over het inspectierapport inzake particuliere klinieken. Ten slotte gaat het om vragen van 28 oktober aan de minister van VWS over geschorste artsen die toch doorwerken.
De voorzitter:
Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.
Het woord is aan mevrouw Langkamp.
Mevrouw Langkamp (SP):
Voorzitter. Ik heb vorige week vragen gesteld over de gastouderopvang. Nu hebben wij vanochtend in de commissie besloten om volgende week donderdag een algemeen overleg te houden hierover. Ik zou graag voor die tijd mijn vragen beantwoord willen zien.
De voorzitter:
Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar de staatssecretaris.
Het woord is aan mevrouw Vietsch.
Mevrouw Vietsch (CDA):
Voorzitter. Ik zou namens de vaste commissie voor VWS willen vragen om het verslag van het algemeen overleg PGO op de agenda te plaatsen.
De voorzitter:
Wij zullen dit VAO toevoegen aan de agenda.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20092010-33-3123.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.