Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet buitengewoon pensioen 1940-1945, de Wet buitengewoon pensioen zeelieden-oorlogsslachtoffers, de Wet buitengewoon pensioen Indisch verzet, de Wet uitkeringen vervolgingsslachtoffers 1940-1945 en de Wet uitkeringen burger-oorlogsslachtoffers 1940-1945 in verband met de toekenning van een toeslag ter compensatie van de inkomensafhankelijke bijdrage, bedoeld in artikel 41, en de bijdrage, bedoeld in artikel 69, tweede lid, van de Zorgverzekeringswet (31130);

  • - het wetsvoorstel Aanvulling van de Algemene wet bestuursrecht met een regeling over samenhangende besluiten (Wet samenhangende besluiten Awb) (30980);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Gaswet, de Elektriciteitswet 1998 en enige andere wetten tot herstel van wetstechnische gebreken en leemten, tot aanbrenging van wijzigingen van inhoudelijk ondergeschikte aard en tot intrekking van diverse wetten die uitgewerkt zijn (31120).

Ik stel voor, aanstaande dinsdag te stemmen over de op de begrotingshoofdstukken ingediende amendementen en de wetsvoorstellen.

Ook stel ik voor, aanstaande dinsdag te stemmen over de aangehouden motie-Pechtold (21501-20, nr. 364) en over de moties ingediend tijdens het wetgevingsoverleg Media en de moties ingediend tijdens het notaoverleg over de Strategische agenda hoger onderwijs en wetenschapsbeleid.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Tot slot deel ik de Kamer mee dat de commissie voor de Rijksuitgaven het lid Vos tot haar ondervoorzitter heeft gekozen.

Het woord is aan mevrouw Schreijer-Pierik.

Mevrouw Schreijer-Pierik (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het AO over de Landbouw- en Visserijraad op de agenda van vandaag te zetten. Er hoeft deze week niet over de moties te worden gestemd.

De voorzitter:

Akkoord. Ik stel voor, dit VAO op de agenda van vanmiddag te zetten. Zoals het er nu naar uitziet, zullen wij daar rond de klok van 14.30 uur mee kunnen beginnen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Brinkman.

De heer Brinkman (PVV):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over de Trendnota arbeidszaken overheid 2008 van gisteren op de agenda te zetten. Het heeft geen haast.

De voorzitter:

Wij zullen dat voor volgende week plannen.

Het woord is aan de heer Aptroot.

De heer Aptroot (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over het postbesluit op de agenda te zetten, maar pas na het kerstreces, om drie redenen. In de eerste plaats zal het volgende week wel druk zijn en wij willen de collega's graag ontzien. In de tweede plaats krijgen wij eind dit jaar nadere informatie. In de derde plaats hebben wij een wat ruimere spreektijd nodig, want wij hebben er twee algemene overleggen van enkele uren over gehad. Het is een ingewikkelde materie. Dat kan volgens ons prima direct na het kerstreces.

De voorzitter:

Akkoord. Ik stel voor om dit VAO te plannen in de week direct na het kerstreces. Ik stel tevens voor, de spreektijd op vijf minuten per fractie te bepalen.

Daartoe wordt besloten.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven