Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het wetsvoorstel Enige wijzigingen in de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en enige andere wetten (31226);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs, de Wet studiefinanciering 2000, de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten en de Les- en cursusgeldwet in verband met regeling in de Wet educatie en beroepsonderwijs van een minimumopvang van het in instellingstijd verzorgde onderwijsprogramma (850 urennorm) (31048).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de stemmingslijst van aanstaande dinsdag:

  • - de moties ingediend in het notaoverleg over de emancipatienota van 12 november 2007;

  • - de moties ingediend in het wetgevingsoverleg over Sport van 19 november 2007;

  • - de moties ingediend in de wetgevingsoverleggen over Personeel en Materieel van 5 en 12 november.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor om bij het voor hedenavond geagendeerde spoeddebat over het ontslagrecht spreektijden te hanteren van vier minuten per fractie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Ulenbelt.

De heer Ulenbelt (SP):

Voorzitter. Mede namens de fracties van de PvdA, de VVD en D66 vraag ik een brief aan het kabinet over het verloop van onderzoeken naar de brand in het Catshuis in 2004. RTL Nieuws heeft daarover gisteravond uitvoerig informatie gegeven. Ik overhandig u hierbij twintig vragen opdat het kabinet die helder, duidelijk en snel kan beantwoorden voor 6 december aanstaande.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering, met inbegrip van de vragen die ik zojuist heb ontvangen, door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Teeven.

De heer Teeven (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over modernisering van de rechterlijke organisatie op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van volgende week of een van de weken erna.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Halsema.

Mevrouw Halsema (GroenLinks):

Voorzitter. Volgens dagblad Trouw heeft de premier tijdens het Torentjesoverleg een ontwerpbesluit voorgelegd aan de coalitiepartners waarin niet alleen het ontslagrecht ter discussie staat, maar ook Uruzgan, de lerarensalarissen en de topinkomens. Dat is geen koehandel meer, daarbij wordt de hele boerderij in de aanbieding gedaan. Het zal u niet verbazen dat ik mede namens de heren Rutte en Pechtold verzoek om het ontwerpbesluit dat daar is bediscussieerd, voor vanavond te mogen ontvangen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Roemer.

De heer Roemer (SP):

Graag zou ik het verslag van het algemeen overleg over de OV-chipkaart van 13 november op de agenda geplaatst zien.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van volgende week of een van de weken erna.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Thieme.

Mevrouw Thieme (PvdD):

Voorzitter. De Partij voor de Dieren vraagt mede namens GroenLinks een spoeddebat aan. Vanochtend heeft de voorzieningenrechter gehakt gemaakt van het besluit van de minister van Landbouw om drukjacht toe te staan op de Veluwe.

Mevrouw Van Velzen (SP):

Ik kan mij voorstellen dat een minister die niet alleen door de Kamer maar ook door de rechter wordt teruggefloten, behoefte heeft om in een brief aan de Kamer aan te geven dat zij misschien wel op haar besluit wenst terug te komen. Voordat wij hierover gaan debatteren, zou ik de minister daarom eerst de kans willen geven om met de staart tussen de benen aan de Kamer te laten weten dat zij haar beleid wijzigt.

De heer Cramer (ChristenUnie):

Ik sluit mij aan bij de wijze woorden van mijn collega van de SP.

De voorzitter:

Volgens mij is er een breed gevoelde behoefte bij de leden om hierover een brief te ontvangen. Ik stel voor om deze brief te vragen en tevens te vragen, die brief te ontvangen voor aanstaande dinsdag bij de regeling van werkzaamheden. Na ommekomst van die brief kan mevrouw Thieme altijd nog een nieuw verzoek indienen.

Mevrouw Thieme (PvdD):

Daarmee ga ik akkoord.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Omtzigt.

De heer Omtzigt (CDA):

Voorzitter. Ik wil u verzoeken, het verslag van het schriftelijk overleg over risicoverevening 2008 voor de Zorgverzekeringswet op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het debat over dit verslag op de agenda van de vergadering van volgende week of een van de weken erna te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven