Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Medemblik, Noorder-Koggenland en Wognum (30376), en over:

- de motie-Vendrik/Van der Ham over het bevorderen van de aanleg van geplande bedrijventerreinen (30348,30376, nr. 6).

Artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, II).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de Groep Wilders, de VVD, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 6 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, III) tot het invoegen van een nieuwe paragraaf, wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 5 tot en met 7 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, V) is een nieuw artikel 7a ingevoegd.

Artikel 8 wordt zonder stemming aangenomen.

Het kaartbeeld, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden, zoals die is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Fierens/Van Beek (stuk nr. 6, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Vendrik/Van der Ham (30348, 30376, nr. 6).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven