Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het primair onderwijs en de Wet medezeggenschap onderwijs 1992 in verband met overblijven in het basisonderwijs (30406).

(Zie vergadering van 12 april 2006.)

Artikel I, onderdeel A, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de VVD en de Groep Nawijn voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 13, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de Groep Lazrak voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 13 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel B, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 15), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Hamer (PvdA):

Voorzitter. Na een lange tijd discussiëren, gaan wij stemmen over de professionalisering van het overblijven. Mijn fractie vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat er wel brede instemming over is dat er een vergoeding moet zijn voor ouders bij de voor- en naschoolse opvang, maar dat dit niet zou hoeven voor het uurtje tussen de middag. Als er ergens een moment onhandig is om met je kinderen te slepen, is het immers midden op de dag. Wij zijn dan ook blij dat er in het debat een toezegging is gekomen van de minister om over twee jaar de toegankelijkheid te evalueren. Wij zijn ook blij dat onder andere de VVD ons zo-even heeft gesteund in het stellen van normale kwaliteitseisen zoals wij die ook hebben vastgesteld in de motie-Van Aartsen/Bos. Met name dit laatste punt zal ons over de streep trekken en voor het wetsvoorstel doen stemmen. Wij blijven echter vinden dat met het wetsvoorstel slechts een schildpadvoetje vooruit is gezet in de professionalisering van het overblijven.

In stemming komt het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Naar boven