Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Ik wil graag de minister van Volksgezondheid rappelleren inzake het beantwoorden van een reeks Kamervragen. Die zouden toch echt al moeten zijn beantwoord, gezien de termijn die ervoor staat. De eerste vraag gaat over de inkomensachteruitgang van remigranten. Ik vind het met name vervelend dat de termijn is verstreken zonder dat ik een antwoord heb gekregen, omdat ik de minister gisteren op televisie wel allerlei antwoorden heb horen geven. Ik had die antwoorden ook graag van hem gehad. Ik zou echt willen dat deze vragen uiterlijk morgen beantwoord zijn.

Mijn tweede rappel gaat over de schriftelijke vragen over de inkomensafhankelijke premies voor de zorgverzekeringswet voor mensen met een pgb, zowel pgb-houders als pgb-ontvangers. Ook die vragen hadden al beantwoord moeten zijn.

Mijn derde en laatste rappel betreft de declaratieproblemen van huisartsen en andere zorgverleners, een onderwerp dat ook te maken heeft met de invoering van het zorgstelsel. Ook die vragen hadden inmiddels beantwoord moeten zijn. Mijn vraag is of de eerstgenoemde reeks vragen uiterlijk morgen en de andere vragen uiterlijk aan het einde van de week beantwoord kunnen zijn.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevingsoverleg met stenografisch verslag op maandag 15 mei van 11.00 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en de Wet studiefinanciering 2000 in verband met onder meer invoering van leerrechten in het hoger onderwijs, herziening van de collegegeldsystematiek, invoering van het collegegeldkrediet en invoering van een nieuw aflossingssysteem (financiering in het hoger onderwijs) (30387).

Voorts stel ik voor, toestemming te verlenen tot het houden van een notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 29 mei van 11.00 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over PKB Ruimte voor de rivier (30080).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de CDA-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Economische Zaken het lid De Haan tot lid in plaats van het lid Atsma en het lid Atsma tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid De Haan.

Naar boven