Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de loonontwikkeling, te weten:

- de motie-Bibi de Vries/Verburg over het terugvragen van te veel ingehouden zorgpremie door werknemers en gepensioneerden (30300 XV, nr. 83);

- de motie-Bibi de Vries c.s. over het vervroegen van de uitbetaling van de eindejaarsuitkering (30300 XV, nr. 84);

- de motie-De Wit over compensatie aan groepen waarvoor een verstoring van het koopkrachtbeeld is opgetreden (30300 XV, nr. 85);

- de motie-Noorman-den Uyl c.s. over een aanpassing van de premie-inningsregeling (30300 XV, nr. 86);

- de motie-Verburg c.s. over heropening van het arbeidsvoorwaardenoverleg van rijksambtenaren (30300 XV, nr. 87);

- de motie-Verburg c.s. over een heropening van het arbeidsvoorwaardenoverleg over de gevolgen van de wettelijke werkgeversbijdrage ziektekostenverzekering aan de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage door de werkgever (30300 XV, nr. 88);

- de motie-Van Gent c.s. over reparatie van de koopkrachtgevolgen van de gestegen energieprijzen voor lagere en middeninkomens (30300 XV, nr. 89).

(Zie vergadering van 16 februari 2006.)

De voorzitter:

Op verzoek van mevrouw Verburg stel ik voor, haar moties (30300-XV, nrs. 87 en 88) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Mijnheer de voorzitter. Dit kwam een beetje op het laatste moment. Mevrouw Verburg gaf eerder aan over haar moties donderdag te willen stemmen. Wellicht is het verstandig om dan het hele pakket moties in stemming te brengen.

De voorzitter:

Ik heb alleen meegedeeld gekregen dat de moties worden aangehouden; er staat niet bij dat ze tot donderdag worden aangehouden. Ik zie mevrouw Verburg instemmend knikken. Aangezien er dus geen tijdsindicatie is gegeven, lijkt het mij beter nu gewoon te stemmen over de moties die op de stemmingslijst staan.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Dan wil ik mijn eigen motie nu aanhouden en donderdag in stemming brengen. Dan hebben wij in ieder geval dat punt op de agenda staan.

De voorzitter:

Dat kan. Op verzoek van mevrouw Noorman-den Uyl stel ik daarom voor, haar motie (30300-XV, nr. 86) van de agenda af te voeren. Deze motie wordt op de agenda van donderdag geplaatst.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Bibi de Vries/Verburg (30300-XV, nr. 83).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Bibi de Vries c.s. (30300-XV, nr. 84).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Wit (30300-XV, nr. 85).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de Groep Lazrak voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Gent c.s. (30300-XV, nr. 89).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, de VVD, de SGP, de LPF en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Nu deze motie is aangenomen, zou ik zo spoedig mogelijk van het kabinet willen vernemen hoe het die motie gaat uitvoeren.

De voorzitter:

Dat verzoek is hierbij overgebracht.

Mevrouw Bibi de Vries (VVD):

Voorzitter. Er was even wat verwarring in het liberale kamp, maar de VVD-fractie wenst geacht te worden tegen de motie op stuk 30300-XV, nr. 89 gestemd te hebben.

De voorzitter:

De motie is toch aangenomen.

Mevrouw Huizinga-Heringa (ChristenUnie):

Door de verwarring bij de liberalen over de motie-Van Gent c.s. (30300-XV, nr. 89) is de fractie van de ChristenUnie zo in verwarring gebracht dat zij is vergeten voor te stemmen. Wij willen graag geacht worden, voor de motie te hebben gestemd.

De voorzitter:

Dat heeft geen invloed op de uitslag en kan dat ook niet meer hebben, zoals u weet.

Naar boven