Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Nieuwe regels omtrent de ruimtelijke ordening (Wet ruimtelijke ordening) (28916), en over:

- de motie-Lenards c.s. over extra bevoegdheden voor intergemeentelijke openbare lichamen (28916, nr. 29);

- de motie-Verdaas/Van Bochove over sectorale wetgeving (28916, nr. 30).

(Zie vergadering van 14 februari 2006.)

De voorzitter:

Op verzoek van de heer Duyvendak stel ik voor om nu alleen over de artikelen en de amendementen te stemmen en aanstaande donderdag over het wetsvoorstel.

Daartoe wordt besloten.

De artikelen 1.1 tot en met 2.2 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Duyvendak/Verdaas (stuk nr. 38).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en de LPF voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Duyvendak/Verdaas (stuk nr. 37).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 2.3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Duyvendak/Verdaas (stuk nr. 38), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Staaij (stuk nr. 16) tot het invoegen van een artikel 2.3a).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de Groep Wilders, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Nawijn voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 2.4 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 28 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Het opschrift van hoofdstuk 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van afdeling 3.1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3.1 tot en met 3.6 worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van afdeling 3.2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.7 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de Groep Lazrak, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en het CDA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik constateer dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 33 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 3.8, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3.8a en 3.8b worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.8c, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3.8d tot en met 3.8g worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van afdeling 3.3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3.9 tot en met 3.16 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Veenendaal/Lenards (stuk nr. 36) tot invoeging van een artikel 3.16a.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de Groep Wilders, D66, de VVD, de LPF en de Groep Nawijn voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De artikelen 3.17 en 3.18 worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van afdeling 3.4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, V), wordt zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van paragraaf 3.4.1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.19, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, VII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.19a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, VIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van paragraaf 3.4.2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, IX), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.20, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, X), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.20a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XI), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, I, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 26 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 3.21, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, I, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3.22 en 3.23 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.24, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XII) en het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, II, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.25 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.26, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XIII) en het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, III, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Duyvendak (stuk nr. 24) tot invoeging van een artikel 3.26a).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 3.27 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3.28, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XIV), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, IV, herdruk) is een hoofdstuk 3A ingevoegd.

Artikel 4.1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, V), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 4.2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Het eerste lid van artikel 4.3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XV) en het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, VI, 1, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, VI, 2, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, VI, 3, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Het vierde lid wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Duyvendak/Verdaas (stuk nr. 39).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66 en de ChristenUnie voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het vijfde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 4.3 wordt zonder stemming aangenomen.

Het eerste lid van artikel 4.4 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Duyvendak (stuk nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66 en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, IV, 1), wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het vierde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, IV, 2), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 4.4 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 6.1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XVI), het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XVII) en het gewijzigde amendement-Verdaas c.s. (stuk nr. 26, VII, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Lenards c.s. (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 17 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 6.2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Lenards c.s. (stuk nr. 17, I) en het amendement-Lenards c.s. (stuk nr. 17, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 6.3 tot en met 6.5 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 6.6, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XVIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 6.7 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 6.8, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XIX), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 6.9 tot en met 8.1 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 8.2, eerste lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XX), het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XXI) en het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Duyvendak c.s. (stuk nr. 33, VI) is een nieuw lid 1a ingevoegd.

Het tweede en het derde lid worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 8.2 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 8.3 tot en met 10.2 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 10.3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Bochove c.s. (stuk nr. 28, XXII), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 10.4 tot en met 10.12 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt de motie-Lenards c.s. (28916, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer dat de Groep Nawijn tegen deze motie heeft gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Verdaas/Van Bochove (28916, nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven