Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel u voor, toe te voegen aan de agenda voor aanstaande dinsdag de stemmingen over:

  • - de motie-Bussemaker/Van Gent over structurele compensatie voor SW-bedrijven voor het wegvallen van de Spak (29817, nr. 15);

  • - de motie-Wilders om het gebruik van de burka in Nederland te verbieden (29754, nr. 41).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Ik heb een tweetal punten. Met uw welnemen zal ik deze achtereenvolgens toelichten.

Gisteren heeft een algemeen overleg plaatsgevonden over de volledige benutting van ESF-gelden. Ik verzoek u, het verslag van dit algemeen overleg op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen.

De voorzitter:

Ik denk dat dit onderwerp vanmiddag nog aan de orde kan komen, om ongeveer 15.00 uur. Kunt u daarmee instemmen?

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Dat lijkt mij prima. Snel handelen is altijd goed.

De voorzitter:

Ik stel voor, aldus aan het verzoek te voldoen

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Mijn tweede punt betreft een motie. Ik breng dit punt mede namens de heer Van Bochove van de CDA-fractie naar voren. Wij hebben bij de begrotingsbehandeling van VROM een motie ingediend, ertoe strekkende dat mensen in bepaalde gevallen gecompenseerd worden in de huursubsidie (30311, nr. 44). De minister heeft bij de begrotingsbehandeling toegezegd dat zij op korte termijn op deze motie zou reageren. Wij hebben toen de motie aangehouden, maar wij wachten nog steeds op een reactie. Wij zouden nu graag vóór aanstaande maandag een reactie van minister Dekker willen hebben op deze motie, zodat wij op maandag kunnen beoordelen of de motie eventueel op dinsdag in stemming dient te worden gebracht.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Heemskerk.

De heer Heemskerk (PvdA):

Gisteren heeft een algemeen overleg plaatsgevonden over de derde voortgangsrapportage over de Zorgverzekeringswet. Ik verzoek u, het verslag van dit algemeen overleg op de agenda voor de plenaire vergadering van aanstaande dinsdag te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt op de agenda voor aanstaande dinsdag te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De heer Heemskerk (PvdA):

Voorzitter. Ik ga er daarbij van uit dat de brieven die gisteren zijn toegezegd, er vóór dinsdag zijn.

De voorzitter:

Ik stel aanvullend voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Bussemaker.

Mevrouw Bussemaker (PvdA):

Voorzitter. De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft, naar ik meen, anderhalve week geleden een algemeen overleg gevoerd over voorkeursbeleid en discriminatie op de arbeidsmarkt. Ik verzoek u, het verslag van dat algemeen overleg op de agenda van de plenaire vergadering van aanstaande dinsdag te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het onderwerp aan de agenda voor aanstaande dinsdag toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Karimi.

Mevrouw Karimi (GroenLinks):

Voorzitter. Op 18 oktober heb ik, samen met mijn collega Vos, schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Justitie en van Buitenlandse Zaken over de opsporing en vervolging van de kinderpornohandelaren die in Brazilië hun straf niet hebben uitgezeten vanwege de steun die zij van de Nederlandse ambassade hebben gekregen. Minister Donner heeft op 8 november gezegd dat hij deze vragen nog niet kan beantwoorden. Op 22 november heb ik de vragen gerappelleerd, maar tot nu toe zijn de antwoorden nog niet binnengekomen. Ik zou nu graag de antwoorden vóór de regeling van werkzaamheden van aanstaande dinsdag ontvangen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Justitie.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven