Aan de orde zijn stemmingen in verband met het Voorstel van wet van de leden Vendrik en Verburg tot wijziging van de Wet op de ondernemingsraden in verband met het verschaffen van openbaarheid over de hoogte van inkomens van topkader, bestuurders en toezichthouders van ondernemingen aan de ondernemingsraad (Wet Harrewijn) (28163).

(Zie vergadering van 25 mei 2005.)

De voorzitter:

Het amendement-Giskes (stuk nr. 11) is ingetrokken.

Artikel I, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Douma (stuk nr. 19) tot het doen vervallen van het zesde lid van artikel 31d.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de Groep Lazrak voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 31d wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 31e wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het wetsvoorstel, dat ik luid en duidelijk betitel als de wet-Harrewijn, is aangenomen.Voorzitter

Ik vraag de eerste indiener, de heer Vendrik, of hij en mevrouw Verburg bereid zijn om dit wetsvoorstel in de Eerste Kamer te gaan verdedigen.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. U maakt mij blij. Ik kijk nog even naar mevrouw Verburg. Het antwoord is "ja".

De voorzitter:

Dank u wel. Wij zullen het wetsvoorstel doorsturen naar de Eerste Kamer.

Naar boven