Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor om de spreektijden bij het debat over de VBTB-evaluatie vast te stellen op 8 minuten per fractie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Velzen.

Mevrouw Van Velzen (SP):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over het Cites-beleid dat de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gisteren heeft gevoerd, op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen. De woordvoerder van de fractie van GroenLinks is vandaag niet aanwezig. Daarom vraag ik u om het verslag op de agenda voor volgende week te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor om aan dit verzoek te voldoen en dit onderwerp op de agenda te plaatsen voor een nader te bepalen moment volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Örgü.

Mevrouw Örgü (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over het persbeleid op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor om aan dit verzoek te voldoen en om ook dit punt toe te voegen aan de agenda voor volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Bussemaker.

Mevrouw Bussemaker (PvdA):

Voorzitter. Ik heb afgelopen dinsdag om een spoeddebat gevraagd over de nieuwe arbeidsongeschiktheidswet, in casu het advies dat aan de heer Kist wordt gevraagd over de rentehobbel in verhouding tot de daling van de instroom. Dit verzoek is toen doorverwezen naar de procedurevergadering, omdat er wellicht ook sprake zou zijn van een hoofdlijnendebat. Intussen is gebleken dat er in de commissie geen meerderheid is te vinden voor een hoofdlijnendebat. Daarom houd ik mijn verzoek voor een spoeddebat staande en ik doe dit mede namens de fractie van GroenLinks.

Ik verzoek u dit spoeddebat begin volgende week te laten plaatsvinden.

Mevrouw Verburg (CDA):

Het verzoek van mevrouw Bussemaker is volstrekt overbodig, maar de leden van mijn fractie kunnen tellen en wij weten dat mevrouw Bussemaker om zo'n spoeddebat kan vragen.

De heer Rouvoet (ChristenUnie):

Wij hebben hier afgelopen dinsdag al over gesproken. Toen verzekerde mevrouw Bussemaker dat zij niet vraagt om een spoeddebat over het wetsvoorstel als zodanig. Zij zegt nu dat zij dinsdag heeft gevraagd om een spoeddebat over de nieuwe arbeidsongeschiktheidswet. Ik vond dat een rare beweging en ik hoor het hier nu weer zeggen. Ik zou een hoofdlijnendebat beter vinden, maar ik kan ook tellen.

Mevrouw Bussemaker (PvdA):

Voorzitter. Voor de duidelijkheid: ik vraag niet om een spoeddebat over de wet, maar over een heel klein onderdeel ervan dat niet in de wetstekst is opgenomen, namelijk de kwestie van de premiedifferentiatie en de verdeling daarvan tussen verzekeraars en UWV.

De voorzitter:

Toen dit punt afgelopen dinsdag aan de orde was, is de Kamer tot de conclusie gekomen dat de commissie zou bezien of er een hoofdlijnendebat zou plaatsvinden. De commissie heeft besloten om geen hoofdlijnendebat over het wetsvoorstel te houden. Nu ligt het voorstel voor om volgende week een spoeddebat te houden over het onderdeel dat mevrouw Bussemaker heeft omschreven.

Ik stel u voor om dit debat volgende week op een nader te bepalen moment te houden met spreektijden van 3 minuten per fractie.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Bussemaker (PvdA):

Voorzitter. De staatssecretaris van Financiën heeft in een algemeen overleg toegezegd dat hij de Kamer schriftelijk zou informeren over de uitzendbranche en de vergunningen. De heer Bruls heeft vorige week gevraagd om het verslag van dit algemeen overleg en deze brief op de plenaire agenda te plaatsen. De Kamer heeft deze brief nog steeds niet ontvangen en ik verzoek de staatssecretaris daarom deze informatie uiterlijk morgen naar de Kamer te zenden. Het heeft namelijk de voorkeur van mijn fractie dat het verslag van dit algemeen overleg volgende week op de plenaire agenda kan worden geplaatst.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Financiën.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het verslag van dit algemeen overleg zal, zoals eerder besloten, op de plenaire agenda van volgende week worden geplaatst. Voorwaarde daarbij is wel dat de brief van de staatssecretaris voor die tijd is ontvangen.

Naar boven