Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter. In het debat van afgelopen dinsdag over de wijziging van de Ambtenarenwet heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toegezegd om de Kamer voor de stemmingen over het wetsvoorstel een brief te sturen over het amendement op stuk nr. 8. Dit amendement handelt over de meldplicht voor ambtenaren. Ik vraag de minister om in deze brief tevens in te gaan op het vandaag gepubliceerde rapport over overtredende overheden, omdat in dit rapport ook wordt ingegaan op deze meldplicht. Verder wil ik de minister vragen in deze brief te reageren op de berichten van de laatste dagen dat de minister van Defensie en de minister van Verkeer en Waterstaat hun ambtenaren hebben verboden om de Kamer in te lichten. Zij verbieden hun ambtenaren met andere woorden een inbreuk te maken op die meldplicht en kiezen daarmee voor een zwijgplicht.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Smeets.

Mevrouw Smeets (PvdA):

Voorzitter. Ik vraag u om het verslag van het algemeen overleg van 2 maart over de economische situatie in Limburg op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zie dat daartegen geen bezwaar bestaat. Het verslag van dit algemeen overleg zal op de plenaire agenda van volgende week worden geplaatst.

Het woord is aan mevrouw Karimi.

Mevrouw Karimi (GroenLinks):

Voorzitter. Op 18 januari heb ik vragen gesteld aan de minister van Economische Zaken, de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Justitie over de affaire Kahn en de rol die de inlichtingendiensten bij dit geval van atoomspionage hebben gespeeld. De ministers hebben schriftelijk meegedeeld dat zij het antwoord op deze vragen pas in maart naar de Kamer kunnen sturen. Het is nu maart en bovendien wordt volgende week donderdag 10 maart een algemeen overleg gehouden over het wapenexportbeleid. Ik zou dan ook graag zien dat deze vragen uiterlijk volgende week dinsdag beantwoord zijn.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de ministers van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Justitie.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven