Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet belastingen op milieugrondslag en Wet op de accijns (implementatie richtlijn Energiebelastingen) (29207),

- over:

- de motie-Samsom over gedeeltelijke vrijstelling van energiebelasting voor WKK-centrales met een elektrisch rendement van minder dan 30% (29207, nr. 11).

(Zie wetgevingsoverleg van 17 november 2003.)

Artikel I, aanhef, en de onderdelen A t/m J worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Samsom (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel K wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen L t/m S, de artikelen I t/m IV, en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

De motie-Samsom (29207, nr. 11) is in die zin gewijzigd dat het dictum thans luidt:

"verzoekt de regering, WKK's met een elektrisch rendement van minder dan 30%, budgetneutraal (bijvoorbeeld via een glijdende schaal), gedeeltelijke vrijstelling van energiebelasting te geven, corresponderend met het brandstofverbruik dat toegewezen kan worden aan de elektriciteitsproductie,"

Naar mij blijkt, wordt deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 13 (29207).

Deze gewijzigde motie is reeds rondgedeeld. Ik neem aan dat wij hierover nu kunnen stemmen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Samsom (29207, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en het CDA voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Ik deel mee dat de aangehouden motie-Herben (29200, nr. 16) over de aanleg van de Tweede Maasvlakte nog wordt gewijzigd. Om die reden stel ik voor om daarover aanstaande dinsdag te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven