Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend in het debat over een nieuw WAO-stelsel, te weten:

- de motie-Bussemaker c.s. over het uitkeringsniveau bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (28333, nr. 6);

- de motie-Bussemaker c.s. over een progressieve afdrachtskorting (28333, nr. 7);

- de motie-Bibi de Vries c.s. over financiële prikkels voor reïntegratie (28333, nr. 8);

- de motie-Dittrich/Bibi de Vries over loondoorbetaling boven de 70% (28333, nr. 9);

- de motie-Dittrich c.s. over individuele toetsing (28333, nr. 10);

- de motie-Varela over groepen die fors afwijken van het gemiddelde (28333, nr. 11).

(Zie vergadering van 6 november 2003.)

De voorzitter:

Op verzoek van de leden Bussemaker, Bibi de Vries, Dittrich en Varela stel ik voor, hun moties (28333, nrs. 6, 8, 9 en 11) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.

Mevrouw Verburg (CDA):

Voorzitter. Vorige week hebben wij een hoofdlijnendebat gehad over het nieuwe WAO-stelsel, met een spreektijd van vijf minuten. Als je voor een dusdanig belangrijk wetsvoorstel niet meer tijd hebt, kun je als Kamer niet veel meer doen dan de zaak verkennen en met grote pennenstreken neerzetten hoe je erover denkt. Daar komt bij dat het kabinet mede op verzoek van de Kamer afspraken heeft gemaakt met de sociale partners. Ook op dit punt zullen de sociale partners nog advies geven. De CDA-fractie wil daarom op dit moment niet instemmen met moties die nu worden ingediend, maar afwachten wat het regeringsstandpunt zal zijn na ommekomst van de adviezen van bijvoorbeeld de SER. Bovendien zijn wij van mening dat de minister een toezegging heeft gedaan, bijvoorbeeld op het gebied van de mogelijkheid voor individuele toetsing. Dat zal ook in het nieuwe hoofdlijnenstandpunt van het kabinet worden verwoord. Om die reden vinden wij het nu niet het goede moment om voor welke motie dan ook te stemmen. Wij zullen daarom tegen de overgebleven moties stemmen.

In stemming komt de motie-Bussemaker c.s. (28333, nr.7).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (28333, nr.10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven