Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik benoem naast de reeds eerder benoemde leden tot lid van de Tijdelijke commissie onderzoek zorguitgaven het lid Mosterd.

Het woord is aan de heer Duyvendak.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

Voorzitter. Ik wil graag het verslag van het algemeen overleg verkeersveiligheid op de plenaire agenda zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en om het agendapunt verslag algemeen overleg verkeersveiligheid toe te voegen aan de agenda van morgenmiddag of -avond.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Gisteravond was er een algemeen overleg over voetbal. Ik vraag om wat blessuretijd door het verslag van dit overleg aan de agenda toe te voegen. Misschien ten overvloede voeg ik hieraan toe dat ik weet dat de minister van Economische Zaken het op prijs zou stellen als dit VAO achterin de rij wordt geplaatst, zodat hij nog even in Brussel kan blijven om te doen wat hij moet doen.

De voorzitter:

Ik hoop voor de woordvoerders en voor de minister dat hij het nog steeds op prijs stelt wanneer hij morgen merkt op welk moment dat zal zijn, maar wij doen ons best. Ik stel voor, het verslag algemeen overleg voetbal ook toe te voegen aan de agenda van morgen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Heteren.

Mevrouw Van Heteren (PvdA):

Voorzitter. Vanuit mijn fractie is vorige week om een brief gevraagd aan de minister van Binnenlandse Zaken over de brandveiligheid in de Westerscheldetunnel. Om onduidelijke redenen zijn financiële toezeggingen teruggetrokken. De brief had hier gisteren moeten zijn. Ik heb hem nog niet aangetroffen. Ik vraag of de brief per ommegaande vanuit Binnenlandse Zaken verzonden kan worden, zodat wij die nog voor het reces kunnen agenderen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Binnenlandse Zaken.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Nieuwenhoven.

Mevrouw Van Nieuwenhoven (PvdA):

Namens mijn collega Verbeet vraag ik om het VAO over de modernisering AWBZ toe te voegen aan de agenda.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook dit punt toe te voegen aan de agenda van morgen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van de Camp.

De heer Van de Camp (CDA):

Voorzitter. In mijn hoedanigheid van voorzitter van de vaste commissie voor Justitie vraag ik u om het verslag van het algemeen overleg versnelde sluiting van enkele asielzoekerscentra aan de plenaire agenda van morgen toe te voegen.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook dit verslag toe te voegen aan de agenda van morgen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van As.

De heer Van As (LPF):

Voorzitter. De vaste commissie voor Financiën heeft een AO gehad met staatssecretaris Wijn over de verkoop van Domeingronden. Aan de hand van de stukken en de voorstellen zou ik mij nader beraden op de vraag of wij al dan niet nog een VAO aan de agenda willen toevoegen. Tot op dit moment heb ik nog niet alle stukken in handen. Ik weet niet of het procedureel mogelijk is om een voorbehoud te maken en om hierop, zo nodig, terug te komen.

De voorzitter:

Er is vanmiddag nog een procedurevergadering. U kunt, zo nodig, morgen op het punt terugkomen. Er is morgenmiddag nog een regeling van werkzaamheden. De punten die nu aan de agenda worden toegevoegd, zijn pas na die regeling aan de orde. Het is morgen mogelijk om nog punten aan de agenda toe te voegen.

Naar boven