Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en de Wet studiefinanciering 2000 in verband met de invoering van de bachelor-masterstructuur in het hoger onderwijs (28024),

- over:

- de motie-Hamer c.s. over inhoudelijke en financiële garanties (28024, nr. 38);

- de motie-Hamer c.s. over het instellen van een werkgroep (28024, nr. 39);

- de motie-Hamer c.s. over accreditatie van opleidingen (28024, nr. 40);

- de motie-Vendrik c.s. over beleidsregels waarin criteria worden uitgelegd (28024, nr. 41);

- de motie-Lambrechts/Hamer over het instemmingsrecht van studenten en personeel (28024, nr. 42);

- de motie-Lambrechts c.s. over wettelijke verlenging van de masterfase (28024, nr. 43);

- de motie-Lambrechts c.s. over monitoring (28024, nr. 44);

- de motie-De Vries c.s. over de onderzoeksmaster (28024, nr. 45);

- de motie-De Vries c.s. over internationale afstemming over de titulatuur (28024, nr. 46);

- de motie-Van Bommel/Vendrik over de financiering van de schakelprogramma's (28024, nr. 47).

(Zie vergadering van 31 januari 2002.)

De voorzitter:

Mevrouw Hamer heeft haar amendement op stuk nr. 32 ingetrokken. Mevrouw Lambrechts heeft haar amendement op stuk nr. 22 ingetrokken. De heer Eurlings heeft zijn amendement op stuk nr. 13 ingetrokken.

Artikel I, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 54 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B t/m J en onderdeel K, aanhef, worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 7.4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Bommel (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 7.4a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 7.4b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel K wordt zonder stemming aangenomen.

Het onderdeel L wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel M, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen N t/m S worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Hamer/Eurlings (stuk nr. 56, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit tweede nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fractie ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit tweede nader gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 56 voorkomende tweede nader gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel T, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Hamer/Eurlings (stuk nr. 56, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen U t/m EE en onderdeel FF, aanhef, worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 7.30a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigd amendement-Hamer/Eurlings (stuk nr. 56, II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 7.30b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 36), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Hamer c.s. tot invoeging van een nieuw artikel 7.30c (stuk nr. 35, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 7.31 wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel FF wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel GG, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen HH t/m KK worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Eurlings/Hamer tot het doen vervallen van onderdeel LL (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 14 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Ik merk op dat door de aanneming van de amendementen-Eurlings/Hamer (stukken nrs. 14, II en 14, III) de onderdelen MM en NN vervallen.

De onderdelen OO t/m TT worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hamer/Eurlings tot invoeging van een nieuw onderdeel TTa (stuk nr. 20, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

De onderdelen UU t/m XX worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 14, IV) onderdeel YY is vervallen.

De onderdelen ZZ t/m BBB, het onderdeel CCC, aanhef, en artikel 17a.1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 16, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 16 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 17a.2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 16, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 17a.2a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Eurlings/Hamer (stukken nrs. 15, I en 16, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.2b wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Lambrechts/Hamer tot invoeging van een nieuw artikel 17a.2c) (stuk nr. 57, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de VVD tegen dit tweede nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de andere ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit tweede nader gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 57 voorkomende tweede nader gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 17a.3 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 15, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 15, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 17a.6 t/m 17a.9 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, VII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.10a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, VIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 17a.11 wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, IX) nieuwe artikelen 17a.11a t/m 17a.11d zijn toegevoegd.

De artikelen 17a.12 t/m 17a.21 worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel CCC wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel DDD, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Eurlings/Hamer (stuk nr. 14, V), het tweede nader gewijzigde amendement-Lambrechts/Hamer (stuk nr. 57, II) en het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, X), worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik wijs erop dat artikel II is vervallen.

Artikel III, aanhef, en de onderdelen A t/m Q worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Hamer c.s. tot invoeging van een nieuw onderdeel Qa (stuk nr. 34, I, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 34 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

De onderdelen R en S worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Lambrechts/De Vries (stuk nr. 49).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de SP, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel T, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Lambrechts/De Vries (stuk nr. 49), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen U en V worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel W, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Hamer/Eurlings (stuk nr. 56, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen X t/m AA worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Slob (stuk nr. 26, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de ChristenUnie en de SGP voor het amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 26 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdelen BB wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen CC t/m UU worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen IIIa en IIIb worden zonder stemming aangenomen.

Artikel IIIc, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Lambrechts/Hamer (stuk nr. 57, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IIId, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Lambrechts/Hamer (stuk nr. 57, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IV, aanhef, en de onderdelen A t/m C worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Van Bommel/Vendrik tot invoeging van een nieuw onderdeel Ca (stuk nr. 50, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit tweede nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit tweede nader gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 50 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel D, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, XI), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen E t/m H worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, XII) nieuwe onderdelen Ha t/m Hc zijn toegevoegd.

Onderdeel I, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, XIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel J, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, XIV), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen K en L worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel M, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. XV), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel N wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel IV wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel V, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Hamer c.s. (stuk nr. 34, II, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen Va t/m VIII worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Vries c.s. (stuk nr. 54, XVI) een nieuw artikel VIIIa is ingevoegd.

Ik merk op dat artikel IX is vervallen.

De artikelen IXa en IXb worden zonder stemming aangenomen.

Artikel X, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Lambrechts/Hamer (stuk nr. 57, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De eindstemming over het wetsvoorstel zal aanstaande donderdag plaatsvinden.

In stemming komt de motie-Hamer c.s. (28024, nr. 38).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Hamer c.s. (28024, nr. 39).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Hamer c.s. (28024, nr. 40).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Vendrik c.s. (28024, nr. 41).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Lambrechts/Hamer (28024, nr. 42).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Lambrechts c.s. (28024, nr. 43).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Lambrechts c.s. (28024, nr. 44).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Vries c.s. (28024, nr. 45).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Vries c.s. (28024, nr. 46).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Bommel/Vendrik (28024, nr. 47).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven