Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Omdat door enkele fracties heropening van de beraadslaging wordt gevraagd in verband met de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de stemming daarover hedenmiddag niet kunnen plaatsvinden. Het betreft de punten 3, 4 en 5 van de agenda. Ook over de Wet op het onderwijstoezicht wordt nog een korte heropening gevraagd. Het gaat hierbij om de punten 26 en 27 van de agenda. Verder vraagt mevrouw Van der Hoeven uitstel van de stemming over agendapunt 15, de motie-Van der Hoeven c.s. (28000-VII, nr. 10). Tot slot wordt de stemming over agendapunt 12, wetsvoorstel 23095, uitgesteld.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van donderdag:

  • - het wetsvoorstel Vijfde partiële herziening Tweede Structuurschema Verkeer en Vervoer (verlenging van de geldigheidsduur) (28116);

  • - het Voorstel van het Presidium tot wijziging van het Reglement van orde (28166).

Verder stel ik voor, toestemming te verlenen tot het houden van een. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 28 januari 2002 van 10.15 uur tot 13.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat, in verband met de voortzetting van de behandeling van het Nationaal Verkeers- en Vervoersplan (27455).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Buijs.

De heer Buijs (CDA):

Mevrouw de voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over de ziekenhuiszorg op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer hierover op een later tijdstip een voorstel doen. Alles overziende, denk ik dat het morgen aan het begin van de avondvergadering wordt.

Het woord is aan mevrouw Snijder.

Mevrouw Snijder-Hazelhoff (VVD):

Voorzitter. In het algemeen overleg over dierenwelzijn heeft de minister van LNV meegedeeld dat hij met een aantal Europese landen daarover vergaande afspraken heeft gemaakt. Inmiddels hebben ons vanuit meer hoeken, ook uit Brussel, geluiden bereikt dat die afspraken niet zijn gemaakt. Het is nu dus onduidelijk of de informatie die de Kamer tijdens het AO van de minister heeft gekregen, correct is. De VVD-fractie wil daarom deze week nog een brief van de minister ontvangen waarin hij op een aantal punten uitleg geeft. Ten eerste: welke afspraken zijn er volgens de minister gemaakt? Ten tweede: wat is precies de inhoud van de afspraken? Ten derde: bij welke vergadering was dit? Ten vierde: welke landen zijn erbij betrokken?

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rosenmöller.

De heer Rosenmöller (GroenLinks):

Voorzitter. Van onze collega's van de Nederlandse Antillen ontvangen wij signalen dat het IMF-akkoord op een haar na gevild zou zijn. Wij gaan daarover in het kerstreces met de collega's spreken. Het lijkt de commissie dienstig dat zij met de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog een algemeen overleg kan hebben. Dat kan slechts als zij nog een actuele brief van hem over dit onderwerp ontvangt. Dat is het verzoek dat ik namens de vaste commissie voor Antilliaanse en Arubaanse Zaken via u aan de staatssecretaris doe. Als wij die brief in de loop van vandaag kunnen ontvangen, kan er waarschijnlijk morgenochtend een algemeen overleg plaatsvinden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Verburg.

Mevrouw Verburg (CDA):

Mevrouw de voorzitter. Als wij de berichten in de Haagsche Courant en De Telegraaf van afgelopen weekend mogen geloven, zijn ten minste twee wijken in Den Haag, namelijk Transvaal en de Schilderswijk, langzamerhand overgenomen door criminele bendes die een soort maffia vormen en die via uitbuitingscircuits illegalen exploiteren. Ik vraag de minister van Justitie om voor 1 maart 2002 de ernst en de omvang van de problemen in zowel Den Haag als de rest van het land in kaart te brengen en een nationaal plan van Voorzitteraanpak naar de Kamer te sturen. In dit plan moeten de problemen in Den Haag worden aangepakt en moet worden voorkomen dat in Den Haag en in de rest van het land dit soort situaties nog kunnen ontstaan.

De heer Duivesteijn (PvdA):

U heeft het toch over dat heel kleine berichtje in de Haagsche Courant?

Mevrouw Verburg (CDA):

Ik kan mij voorstellen dat de heer Duivesteijn het afgelopen weekend de krant niet zo goed heeft gelezen, maar er heeft een stevig artikel gestaan in de Haagsche Courant. Bovendien heeft er een artikel gestaan in De Telegraaf. Na afloop van de stemmingen kan de heer Duivesteijn de artikelen bij mij inzien.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Feenstra.

De heer Feenstra (PvdA):

De PvdA-fractie vraagt u, het verslag van het algemeen overleg over de Hanzelijn nog voor het kerstreces op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer daarover op een later tijdstip een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Passtoors.

De heer Passtoors (VVD):

Voorzitter. Namens de woordvoerders in het algemeen overleg over het drugsbeleid op 12 december vraag ik u, het verslag ervan te plaatsen op de plenaire agenda van de eerste of tweede week na het reces.

De voorzitter:

Ik vind het een merkwaardig verzoek, maar ik zal de Kamer daarover op een later tijdstip een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Wilders.

De heer Wilders (VVD):

Wij hebben twee weken geleden een brief aan de regering gevraagd over het bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken aan Iran. Wij hebben die brief nog niet ontvangen. Mag ik via u de regering vragen of wij die brief uiterlijk morgenmiddag mogen ontvangen?

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

De stemmingen onder de agendapunten 3, 4 en 5 zijn uitgesteld.

Naar boven