Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik deel mee dat de voor donderdag geagendeerde plenaire afronding van het wetsvoorstel Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (25877) vervalt.

De heer Van Oven verzoekt mede namens de heer O.P.G. Vos om een heropening van de beraadslaging over de wetsvoorstellen Organisatie en bestuur gerechten (27181). Ik stel voor, deze heropening donderdagmiddag a.s. te laten plaatsvinden.

Mevrouw Halsema verzoekt, het debat naar aanleiding van het VAO Drugsbeleid één week uit te stellen. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Mevrouw Ravestein verzoekt, de stemmingen over de moties over het grondbeleid uit te stellen in verband met nog te voeren overleg. Ik stel voor, ook aan dit verzoek te voldoen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Passtoors.

De heer Passtoors (VVD):

Voorzitter. Ik wil u mede namens mevrouw Smits van de Partij van de Arbeid verzoeken om het verslag van het algemeen overleg over het gehandicaptenbeleid van 23 mei jl. op de plenaire agenda te zetten. Het heeft geen haast, het hoeft niet deze week, als het maar voor het reces kan plaatsvinden. Het is wat ons betreft voldoende als de staatssecretaris aanwezig is. De minister was er ook, maar dat is voor dit VAO niet nodig om een motie te kunnen indienen.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer daarover later een voorstel doen.

Het woord is aan mevrouw Van der Hoeven.

Mevrouw Van der Hoeven (CDA):

Voorzitter. Ik wil u namens de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen verzoeken, het verslag van het algemeen overleg over ICT op de plenaire agenda te plaatsen, liefst volgende week.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer ook daarover op een later tijdstip een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Dittrich.

De heer Dittrich (D66):

Mevrouw de voorzitter. Er is van 25 t/m 27 juni a.s. in New York een conferentie van de Verenigde Naties over aids. Nederland speelt in die conferentie een belangrijke rol. Het is echter nog geheel onduidelijk wat de Nederlandse inzet op die conferentie zal zijn met betrekking tot het Wereldgezondheidsfonds op het gebied van aids, malaria en tuberculose. Kofi Annan en de VN Aids Organisatie hebben een- en andermaal verklaard dat er veel geld nodig is voor de bestrijding van aids in ontwikkelingslanden. Wij willen ook daar graag een standpunt van de Nederlandse regering over horen voor de inzet op die conferentie. Er is verder in de wereldgemeenschap een debat ontstaan over de wijze waarop behandelmethodes van aids op een verantwoorde wijze kunnen worden opgezet in de ontwikkelingslanden. Ik wil daarom graag namens mijn collega's Swildens-Rozendaal en Remak een brief vragen aan de regering, in het bijzonder aan mevrouw Borst en mevrouw Herfkens, waarin zij antwoord geven op de volgende vraag. Wat is de Nederlandse inzet op de conferentie? We zouden die brief graag deze week willen hebben, zodat we daar eventueel volgende week nog een debat aan kunnen wijden. De week daarna is immers die conferentie.

De voorzitter:

Ik stel de Kamer voor, dit gedeelte van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven