Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene Ouderdomswet en de Algemene nabestaandenwet inzake de vrijwillige verzekering en wijziging van artikel X van de Invoeringswet nieuwe en gewijzigde arbeidsongeschiktheidsregelingen (Wet herziening vrijwillige verzekering AOW en ANW) (27468), en over:

- de motie-Bijleveld-Schouten c.s. over de minimaal te betalen premie voor de vrijwillige verzekering AOW en ANW (27468, nr. 11).

(Zie wetgevingsoverleg van 20 november 2000.)

De aanhef van artikel I en artikel 34 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, IA).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV en de RPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 35, eerste lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, IA), wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van amendement-Schimmel (stuk nr. 10, IB), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Harrewijn (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Bijleveld-Schouten (stuk nr. 14, I, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Het derde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, IC), wordt zonder stemming aangenomen.

Het vierde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, ID), wordt zonder stemming aangenomen.

Het vijfde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 35 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 36 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 37, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 38 en 39 worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IA, de aanhef van artikel II en artikel 63 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 63a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Schimmel (stuk nr. 10, IIIA t/m IIID), worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 63b wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 63c, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 63d wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Smits (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel III, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Smits (stuk nr. 13), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IV wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement Bijleveld-Schouten (stuk nr. 8) tot invoeging van een nieuw artikel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Smits (stuk nr. 15) tot invoeging van een nieuw artikel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel V, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 10, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen VA t/m VII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Bijleveld-Schouten c.s. (27468, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

Naar boven