Aan de orde is de herstemming over een motie, ingediend bij de behandeling van de begroting van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, te weten:

- de motie-Th.A.M. Meijer c.s. (26800 XIV, nr. 14).

(Zie vergadering van 16 november 1999.)

De voorzitter:

Wij zullen over deze motie hoofdelijk moeten stemmen.

Vóór stemmen de leden: O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Wilders, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Brood, Van de Camp, Cornielje, Dankers, Van den Doel, Eisses-Timmerman, Eurlings, Geluk, De Haan, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, De Hoop Scheffer, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, Patijn, Reitsma, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Schutte, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, Udo, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies en Voorhoeve.

Tegen stemmen de leden: Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Van Zijl, Zijlstra, Van Zuijlen, Albayrak, Apostolou, Augusteijn-Esser, Bakker, Barth, Belinfante, De Boer, Van Bommel, Bos, Bussemaker, De Cloe, Crone, Dijksma, Dittrich, Duivesteijn, Duijkers, Feenstra, Van Gent, Van Gijzel, Giskes, Gortzak, De Graaf, Hamer, Harrewijn, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek, Hoekema, Kalsbeek, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Melkert, Middel, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oedayraj Singh Varma, Oudkerk, Van Oven, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schimmel, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Valk, Ter Veer en Vendrik.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de motie met 68 tegen 66 stemmen is aangenomen.

Ik merk op, dat de griffier per abuis de naam van mevrouw Halsema heeft voorgelezen. Het leek mij netjes dat op deze manier op te nemen.

Ik merk voorts op, dat als wij weer gaan verbouwen, wij toch eens over elektronisch stemmen moeten nadenken. Maar dat is van een andere orde.

De heer Meijer (CDA):

Voorzitter! Ik wil graag weten wat het kabinet met deze uitspraak zal doen.

Minister Korthals:

Voorzitter! Ik had deze vraag wel verwacht. Wij nemen deze aanvaarde motie mee naar het kabinet om haar vervolgens te bespreken. Over de resultaten van dat beraad zullen wij de Kamer zo spoedig mogelijk berichten.

Naar boven