Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de vergadering van volgende week woensdag 2 juni te beginnen om 10.15 uur.

Ik stel voor, te behandelen donderdag 3 juni, bij het begin van de vergadering:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet havenstaatcontrole in verband met de totstandkoming van richtlijn nr. 98/25/EG van de Raad van de Europese Unie van 27 april 1998 (PbEG L 133) houdende wijziging van richtlijn nr. 95/21/EG betreffende de naleving, met betrekking tot schepen die gebruik maken van havens in de gemeenschap en varen in de onder de jurisdictie van de lidstaten vallende wateren, van internationale normen op het gebied van de veiligheid van schepen, voorkoming van verontreiniging en leef- en werkomstandigheden aan boord (havenstaatcontrole) (26383).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 8 en 9 juni:

  • - het debat over de Europese top, met maximumspreektijden van 10 minuten voor de fracties van de PvdA, de VVD en het CDA, van 7 minuten voor de fracties van D66 en Groenlinks en van 5 minuten voor de overige fracties;

  • - de brief van het Presidium inzake spreekrecht voor europarlementariërs, met maximumspreektijden, zo nodig, van 5 minuten.

Tot slot stel ik voor, direct na deze regeling te beginnen met het VAO Kosovo.

Aansluitend zal worden gestemd over de motie inzake de enquêtecommissie Bijlmerramp en over de eventuele motie of moties inzake het VAO Kosovo. Ik schat dat dit ongeveer om 14.15 uur zal zijn. Daarna volgen wij de rest van de agenda voor hedenmiddag.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Mevrouw de voorzitter! Het CBS heeft vandaag nieuwe cijfers bekendgemaakt over de armoede in ons land. Eén miljoen huishoudens leven onder de armoedegrens van twintig jaar geleden, zo begrijp ik uit het persbericht. Bovendien leven 100.000 kinderen in een gezin dat reeds lang onder de armoedegrens leeft. Ik wil graag de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzoeken, in een brief aan de Kamer te reageren op deze nieuwe cijfers. Gelet op de urgentie van de zaak vraag ik deze reactie op korte termijn te mogen krijgen.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Wij steunen dit verzoek graag, maar volgens mij geldt dat voor meer fracties.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Dittrich.

De heer Dittrich (D66):

Mevrouw de voorzitter! Gisteren is met minister Herfkens en staatssecretaris Cohen een algemeen overleg gehouden over de opvang van vluchtelingen uit Kosovo. Ik zal dat algemeen overleg graag volgende week plenair voortzetten om een motie te kunnen indienen. Ik kan mij voorstellen dat de bewindspersonen tijdens dat VAO niet allebei aanwezig hoeven te zijn. Ik geef er de voorkeur aan dat minister Herfkens erbij aanwezig is.

De voorzitter:

Ik zit nog even na te denken over uw formulering dat u het algemeen overleg plenair wilt voortzetten. Ik neem aan dat u doelt op een tweeminutendebat over het verslag van het algemeen overleg. Ik ken langzamerhand de woordvoerders over dit onderwerp, dus ik zeg het er maar voor alle zekerheid bij.

De heer Dittrich (D66):

U hebt gelijk.

De voorzitter:

Ik zal een voorstel doen om dit onderwerp aan de agenda van volgende week toe te voegen. Dat zal wel donderdag worden.

Naar boven