Noot 1 (zie blz. 4314)

Interpellatievragen van het lid Van Ardenne-van der Hoeven(CDA) aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking a.i., de heer Van Aartsen, inzake bezuinigingen op Ontwikkelingssamenwerking.

1

Hoe kunt u, gezien het persbericht volhouden dat er geen bezuinigingen op Ontwikkelingssamenwerking zijn als de hulp aan Indonesië nu onder de 0,8% norm voor ontwikkelingssamenwerking wordt gebracht?

2

Erkent u dat het Regeerakkoord voor het ontwikkelingsbudget uitgaat van 0,8% ODA-hulp plus de hulp aan Indonesië?

3

Is het bedrag van 230 miljoen dat vrij komt omdat Nederlandse Antillen/Aruba na 2000 hun DAC-I-status verliezen voldoende voor de kosten van opvang asielzoekers, steun aan Indonesië en schuldverlichting in het kader van de export-kredietverzekering? Om welke respectievelijke bedragen gaat het?

4

Kunt u de in het persbericht genoemde gevolgen van de statuswijzigingen voor vluchtelingen als oorzaak van de hogere kosten nader toelichten aangezien de nieuwe status op zijn vroegst in 2001 zal gaan gelden?

5

Erkent u dat het Regeerakkoord en de Miljoenennota uitgaan van eerstejaarsopvang A-statushouders uit DAC-landen op declaratiebasis en niet van eerstejaarsopvang asielzoekers?

6

Acht u uw uitgangspunt van een gemiddelde van 0,8% BNP over de Kabinetsperiode in lijn met het Regeerakkoord?

7

Welk bedrag blijft dit jaar over voor de bilaterale samenwerking in het nieuwe landenbeleid? Welk bedrag was voor 1999 begroot?

Naar boven