Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1998-1999 | nr. 57, pagina 3588-3590 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1998-1999 | nr. 57, pagina 3588-3590 |
Aan de orde zijn de stemmingen over twaalf moties, ingediend tijdens het debat over de aanpak van de WAO, te weten:
- de motie-Smits/Schimmel over herstelgedrag en reïntegratie-inspanning (22187, nr. 73);
- de motie-Smits/Schimmel over registratie van aantallen arbeidsgehandicapten (22187, nr. 74);
- de herziene motie-Smits/Schimmel over de verantwoordelijkheid van de werkgever (22187, nr. 85);
- de motie-De Wit over een quotumverplichting (22187, nr. 76);
- de motie-De Wit over intensiever toezicht op de Arbo-diensten (22187, nr. 77);
- de motie-Harrewijn c.s. over de aanpak van bemiddeling enz. bij instroom in de WAO (22187, nr. 78);
- de motie-Harrewijn over de eigen positie van het midden- en kleinbedrijf (22187, nr. 79);
- de motie-Harrewijn over de Arbo-dienstverlening (22187, nr. 80);
- de motie-Schimmel/Smits over een wettelijk recht op reïntegratie (22187, nr. 81);
- de motie-Schimmel/Smits over verhoging van het aandeel arbeidsgehandicapten in het arbeidsproces (22187, nr. 82);
- de motie-Bijleveld-Schouten over voorschriften m.b.t. het eerste ziektejaar (22187, nr. 83);
- de motie-Van Middelkoop over pro-formakeuringen (22187, nr. 84).
(Zie vergadering van 10 maart 1999.)
De heer Van Middelkoop (GPV):
Mevrouw de voorzitter! Het gaat om mijn motie op stuk nr. 84. De staatssecretaris is mij bij de beoordeling van die motie in vrij vergaande mate tegemoetgekomen en nadere overwegingen hebben mij doen besluiten om deze motie in te trekken.
De voorzitter:
Aangezien de motie-Van Middelkoop (22187, nr. 84) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van beraadslaging meer uit.
Mevrouw Smits (PvdA):
Voorzitter! Ik wil de herziene motie op stuk nr. 85 aanhouden. De staatssecretaris heeft in de schriftelijke reactie daarop aangegeven dat hij de kwestie wil meegeven aan de adviescommissie Duaal ontslagstelsel. De vaste commissie voor Sociale Zaken komt er nog nader over te spreken. In ieder geval tot dan willen wij de motie aanhouden.
De voorzitter:
Op verzoek van mevrouw Smits stel ik voor, haar motie (22187, nr. 85) van de agenda af te voeren.
Daartoe wordt besloten.
De heer Harrewijn (GroenLinks):
Voorzitter! Het gaat om de moties op de stukken nrs. 79 en 80 over de eigen positie van het midden- en kleinbedrijf en over de Arbo-dienstverlening. Ik heb van een aantal collega's begrepen dat zij daar liever een oordeel over vestigen als we een brief van de minister hebben gekregen over het eerste ziektewetjaar. Daarom wil ik die twee moties aanhouden.
De voorzitter:
Op verzoek van de heer Harrewijn stel ik voor, zijn moties (22187, nrs. 79 en 80) van de agenda af te voeren.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.
De heer Harrewijn (GroenLinks):
Voorzitter! Het betreft de motie-De Wit op stuk nr. 76 die gaat over een quotumverplichting in de WAO. Zoals bekend, is GroenLinks voorstander van het boven de markt houden van de quotumverplichting, maar deze motie is wel erg absoluut. Wij waarderen de bandbreedte van 3% tot 7% in de REA en daarom stemmen wij op dit moment tegen de motie.
In stemming komt de motie-Smits/Schimmel (22187, nr. 73).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66 voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen. De uitslag is onduidelijk. Er zal dus hoofdelijk gestemd worden.
Vóór stemmen de leden: Hermann, Herrebrugh, Van der Hoek, Hoekema, Kalsbeek-Jasperse, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Van Nieuwenhoven, Oedayraj Singh Varma, Oudkerk, Van Oven, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van het Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schimmel, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Timmermans, Ter Veer, Vendrik, Van Vliet, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Van Zijl, Zijlstra, Van Zuijlen, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Bakker, Barth, Belinfante, De Boer, Van Bommel, Bos, Bussemaker, De Cloe, Crone, Dijksma, Dittrich, Van Dok-van Weele, Duivesteijn, Duijkers, Feenstra, Van Gent, Van Gijzel, Giskes, Gortzak, De Graaf, Halsema, Hamer, Harrewijn en van Heemst.
Tegen stemmen de leden: Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, De Hoop Scheffer, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, Patijn, Reitsma, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Schutte, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, Terpstra, Udo, Te Veldhuis, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Van Wijmen, Wijn, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Van Blerck-Woerdman, Blok, Brood, Buijs, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Van Dijke, Van den Doel, Eisses-Timmerman, Essers, Eurlings, Geluk en De Haan.
De voorzitter:
Ik constateer, dat de motie met 73 tegen 67 stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Smits/Schimmel (22187, nr. 74).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV en de RPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-De Wit (22187, nr. 76).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-De Wit (22187, nr. 77).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Harrewijn c.s. (22187, nr. 78).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Schimmel/Smits (22187, nr. 81).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de RPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aange- nomen.
In stemming komt de motie-Schimmel/Smits (22187, nr. 82).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt Voorzitterde motie-Bijleveld-Schouten (22187, nr. 83).
De voorzitter:
Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, het GPV, de RPF en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-19981999-3588-3590.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.