Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de brief van de minister van Verkeer en Waterstaat over de tijdelijke regeling commerciële omroep (verdeling FM-frequenties) (24095, nr. 12) toe te voegen aan de agenda en gezamenlijk te behandelen met het wetsvoorstel Veilen frequenties (25171).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, de agenda voor vandaag in zijn geheel af te ronden en dus, als het absoluut onafwendbaar is, na 23.00 uur door te vergaderen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de vaste commissie voor Justitie en de algemene commissie voor Europese Zaken stel ik voor, de wens te kennen te geven dat de bij brief van 3 juni 1997 overgelegde ontwerpbesluiten Uitvoerend Comité Schengen (19326, nr. 163) de uitdrukkelijke instemming van de Staten-Generaal behoeven.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

De staatssecretaris van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat hij verhinderd is het debat van hedenavond over het Securitel-arrest bij te wonen in verband met een buitengewoon dringende vergadering in Brussel, die verband houdt met de afronding van de teksten voor het verdrag van Amsterdam.

Het woord is aan de heer Woltjer.

De heer Woltjer (PvdA):

Voorzitter! Voor volgende week woensdag staat de bespreking van de resultaten van de top van Amsterdam op de agenda. Die bijeenkomst zou tot dinsdagavond laat kunnen doorgaan en wij moeten toch de gelegenheid hebben om de stukken even in te zien. Ik verzoek het Presidium om daarmee rekening te houden bij de indeling van de agenda.

Mevrouw Van Rooy (CDA):

Voorzitter! Daar sluit ik mij helemaal bij aan.

De voorzitter:

Het verzoek lijkt mij buitengemeen redelijk, maar als wij met het debat moeten wachten tot wij alle relevante stukken hebben ontvangen en gelezen, schieten wij wel heel ver de week in, ook al zijn wij snellezers. Er moet dus een redelijke tijd zijn om kennis te nemen van de resultaten.

De heer Woltjer (PvdA):

U zou kunnen voorstellen dat het debat 's middags wordt gehouden, zodat er 's ochtends tijd is om althans een eerste oordeel over de resultaten te vormen.

De voorzitter:

Ik zal trachten de agenda zo te rangschikken dat de ochtend voor andere doeleinden kan worden bestemd. Wij zullen de minister van Buitenlandse Zaken doen weten dat hij ervoor moet zorgen dat de relevante documenten zo snel mogelijk hier komen, ook in zijn belang.

Naar boven