Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de voor heden geagendeerde stemmingen te verplaatsen naar aanstaande dinsdag. De reden daarvoor is niet dat ik het gisteren niet voor vandaag zou hebben aangekondigd, maar dat het gehoor op dat moment qua omvang aan de beperkte kant was. Het is dus niet overal doorgekomen. Daarom is het beter dinsdag te stemmen. Er waren geen zodanig urgente onderwerpen bij dat er iets vreselijks gebeurt als wij daarover dinsdag stemmen.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

De leden hebben een fotokopie van de notitie van het Presidium over de problematiek van de nevenfuncties ontvangen. Deze zal worden gedrukt onder 25038, nr. 7. Ik zal binnenkort een voorstel doen voor behandeling daarvan.

Het woord is aan mevrouw Voûte.

Mevrouw Voûte-Droste (VVD):

Mijnheer de voorzitter! Ik zou graag het verslag van het algemeen overleg elektronische snelweg op de agenda geplaatst zien.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit verslag op de agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van Boxtel.

De heer Van Boxtel (D66):

Mijnheer de voorzitter! VoorzitterVanochtend hebben alle media gewag gemaakt van het net verschenen rapport van het Sociaal en cultureel planbureau over de ouderen en hun inkomenssituatie. Alarmerend was het bericht dat een grote groep ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen armoede lijdt ten gevolge van de opeenstapeling van eigen bijdragen en ten gevolge van een te laag of zelfs afwezig eigen zak- en kleedgeld. Mede namens de fractie van de heer Leerkes, de Unie 55+, vraagt D66 het kabinet, in het bijzonder staatssecretaris Terpstra en minister Melkert, op zo kort mogelijke termijn een brief met een inhoudelijke reactie op dit rapport aan de Kamer te doen toekomen en daarin tevens maatregelen voor te stellen om deze achterstandssituatie in inkomen voor de ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen op te vangen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! De minister van VROM heeft gisteren op een persconferentie over het klimaatbeleid in Europa gemeld, dat de 750 mln. die voor het Nederlandse klimaatbeleid zijn toegedeeld, een te gering bedrag is en dat het kabinet dit inmiddels zou beamen. Ik vind het uitermate verheugend dat er blijkbaar over gesproken is om daarvoor meer geld beschikbaar te stellen. Kan de minister in een brief aan de Kamer melden of er inderdaad sprake van is dat een groter bedrag noodzakelijk is en wat de opvatting van het kabinet daarover is? Ik zou het prettig vinden als wij die brief morgen zouden kunnen ontvangen, voordat wij over het Europees klimaatoverleg spreken. Naar mijn mening bestaat er toch wel enige relatie.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering met extra voorrang door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven