Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafrecht en enige andere wetten in verband met de wijziging van de vervroegde invrijheidstelling in een voorwaardelijke invrijheidstelling (30513),

- over:

- de motie-De Roon over strafbaarstelling van een ontsnapping of een poging daartoe door een gedetineerde (30513, nr. 12).

(Zie vergadering van 15 maart 2007.)

De aanhef van onderdeel A van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Roon (stuk nr. 11, II) tot het doen vervallen van de artikelen 15 tot en met 15l.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 11 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Staaij (stuk nr. 9, IA).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 9 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 15 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Anker (stuk nr. 8, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van D66 tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 8 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 15a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Anker (stuk nr. 8, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 15b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Anker (8, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 15c, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Anker (8, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 15d wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-De Roon (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 15e wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 15f tot en met 15l worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel A van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B en C van artikel I worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen I tot en met VII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV tegen dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring achteraf.

De heer De Roon (PVV):

Voorzitter. Ik hecht er belang aan om namens mijn fractie te verklaren dat wij tegen dit wetsvoorstel hebben gestemd, niet omdat wij bezwaar hebben tegen de afschaffing van de vervroegde invrijheidsstelling maar omdat wij bezwaar hebben tegen de invoering van de voorwaardelijke invrijheidstelling. Wij zijn van oordeel dat straffen die door de rechter zijn opgelegd volledig moeten worden uitgezeten. Het systeem dat met de voorwaardelijke invrijheidstelling wordt beoogd, zouden wij neergelegd willen zien in een aparte wettelijke regeling. Nadat de volledige straf is uitgezeten, moeten gedetineerden op basis van een wettelijke regeling alsnog aan het handje worden genomen en onder toezicht worden gehouden.

In stemming komt de motie-De Roon (30513, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven