Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2005-2006 | nr. 21, pagina 1332-1333 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2005-2006 | nr. 21, pagina 1332-1333 |
Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de Staat van de Unie, te weten :
- de motie-Verhagen c.s. over openbare wetgevende raadsvergaderingen (30303, nr. 4);
- de motie-Timmermans c.s. over voorstellen voor een volwaardige deelname aan het jaarlijkse debat in de Kamer (30303, nr. 5);
- de motie-Van Aartsen c.s. over het invoeren van een subsidiariteitstoets in de parlementen van alle lidstaten (30303, nr. 6);
- de motie-Van Bommel/Rouvoet over invoering van een rode kaart (30303, nr. 7);
- de motie-Van Bommel/Verhagen over het wegnemen van belemmeringen voor een dubbelmandaat (30303, nr. 8);
- de motie-Van Bommel over het aanmerken van de beleidsterreinen onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer en volkshuisvesting als een exclusieve bevoegdheid van nationale lidstaten (30303, nr. 9);
- de motie-Karimi/Van Bommel over een zo spoedig mogelijke invoering van een Europees burgerinitiatief (30303, nr. 10);
- de motie-Herben c.s. over een meer coördinerende en agenderende rol van de minister-president (30303, nr. 11);
- de motie-Dittrich c.s. over de gevolgen van de Europese vergrijzing (30303, nr. 12);
- de motie-Dittrich c.s. over zo snel mogelijke invoering van horizonbepalingen (30303, nr. 13);
- de motie-Dittrich c.s. over een grensoverschrijdend Europees Romaprogramma (30303, nr. 14);
- de motie-Wilders over de keiharde eis dat de Nederlandse afdrachten aan Europa vanaf 2007 de ontvangsten uit Europa niet mogen overstijgen (30303, nr. 15).
(Zie vergadering van 8 november 2005.)
De voorzitter:
De motie-Timmermans c.s. (30303, nr. 5) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
overwegende dat een zo volwaardig mogelijke deelname van de delegatieleiders van de Nederlandse leden van het Europees Parlement aan het jaarlijkse debat in deze Kamer over de Staat van de Unie een verdieping van dit debat zou inhouden;
verzoekt het Presidium, tijdig met voorstellen te komen om een zo volwaardig mogelijke deelname aan dit debat mogelijk te maken vóór de behandeling van de begrotingen voor 2007,
en gaat over tot de orde van de dag.
Naar mij blijkt, wordt deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.
Zij krijgt nr. 19 (30303).
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.
Mevrouw Karimi (GroenLinks):
Voorzitter. Ik wil graag een stemverklaring afleggen over de motie van de heer Van Bommel op stuk nr. 9.
In het debat over de Staat van de Unie heb ik de minister-president verzocht de grenzen van de interne markt en het toepassen van deze marktregels op publieke en semi-publieke diensten aan de orde te stellen op de subsidiariteitsconferentie die aanstaande donderdag plaatsvindt in de Ridderzaal. De minister-president heeft mij dat toegezegd en wij zullen er bij hem op terugkomen.
Het is voor GroenLinks onacceptabel, als Brussel zich met de regels van de interne markt wil bemoeien, bijvoorbeeld bij ons volkshuisvestingsbeleid. De motie van de heer Van Bommel is volgens ons niet de juiste oplossing voor dit probleem. Niet de samenwerking op terreinen zoals onderwijs, gezondheidszorg en volkshuisvesting, maar het toepassen van die internemarktregels moet worden bestreden. Samenwerking – denk aan de Erasmusbeurs voor studenten en de gezamenlijke bestrijding van infectieziekten – vindt GroenLinks wel degelijk van belang. Het gaat GroenLinks te ver om Europese samenwerking op verschillende sectoren, zoals openbaar vervoer, onderwijs, gezondheidszorg, bij voorbaat uit te sluiten. Daarom zullen wij tegen de motie op stuk nr. 9 stemmen.
In stemming komt de motie-Verhagen c.s. (30303, nr. 4).
De voorzitter:
Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de gewijzigde motie-Timmermans c.s. (30303, nr. 19).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, het CDA, de LPF en de Groep Nawijn voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Aartsen c.s. (30303, nr. 6).
De voorzitter:
Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Bommel/Rouvoet (30303, nr. 7).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de Groep Wilders, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Van Bommel/Verhagen (30303, nr. 8).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, GroenLinks en de Groep Wilders tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Bommel (30303, nr. 9).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de Groep Wilders en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Karimi/Van Bommel (30303, nr. 10, herdruk).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, de Groep Wilders, D66 en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Herben c.s. (30303, nr. 11).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (30303, nr. 12).
De voorzitter:
Ik constateer dat de Groep Wilders tegen deze motie heeft gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (30303, nr. 13).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (30303, nr. 14).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders, de VVD, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Wilders (30303, nr. 15).
De voorzitter:
Ik constateer dat de Groep Wilders en de Groep Nawijn voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
De vergadering wordt enkele minuten geschorst.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20052006-1332-1333.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.