Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het notaoverleg over de kabinetsnotitie Nieuwe accenten op het terrein van werk en inkomen (29804, nr. 1), te weten:

- de motie-Koser Kaya over zodanige vormgeving van de tegemoetkoming in kosten voor kinderopvang dat werken lonend blijft (29804, nr. 3);

- de motie-Koser Kaya over het overnemen van het SER-advies omtrent het grotendeels afschaffen van de verwijtbaarheidstoets (29804, nr. 4);

- de motie-Verburg/Bussemaker over opnemen van de factor investering in en scholing van de werknemer in het ontslagrecht (29804, nr. 5, herdruk);

- de motie-Bussemaker over een integrale reactie op de adviezen en notities van verschillende organisaties (29804, nr. 6);

- de motie-Bussemaker over mogelijke andere besteding van kostwinnersbepalingen en budgettaire middelen in een ouderschapsmodel of participatiemodel (29804, nr. 7);

- de motie-Weekers over het ontvangen van een bouwstenennotitie (29804, nr. 8);

- de motie-Weekers over verlaging van de kosten van kinderopvang (29804, nr. 9);

- de motie-Weekers over herziening van het ontslagrecht (29804, nr. 10);

- de motie-Weekers over het voortbestaan van verschillen in minimumloon per sector (29804, nr. 11);

- de motie-Van Gent over terugdringen van het aantal generieke regelingen (29804, nr. 12);

- de motie-Van Gent over verhoging van de arbeidsparticipatie (29804, nr. 13).

(Zie notaoverleg van 25 april 2005.)

De voorzitter:

Op verzoek van mevrouw Koser Kaya stel ik voor, haar motie (29804, nr. 3) van de agenda af te voeren en op verzoek van mevrouw Bussemaker stel ik voor, haar motie (29804, nr. 7) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Koser Kaya (29804, nr. 4).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, de LPF en de Groep Wilders voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Verburg/Bussemaker (29804, nr. 5, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Bussemaker (29804, nr. 6).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Wilders, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Weekers (29804, nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de Groep Wilders, de VVD, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Weekers (29804, nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de Groep Wilders, de VVD en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Weekers (29804, nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de Groep Wilders, de VVD en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Weekers (29804, nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de Groep Wilders, de VVD en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Gent (29804, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Gent (29804, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de ChristenUnie en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven