Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging meststoffenwet in verband met de invoering van gebruiksnormen (29930).

(Zie wetgevingsoverleg van 23 mei 2005.)

De aanhef en de onderdelen A en B van artikel 1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Oplaat (stuk nr. 32) tot het invoegen van onderdeel Ba.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De onderdelen C t/m E en de aanhef van onderdeel F worden zonder stemming aangenomen.

De artikelen 5a t/m 5d worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Vlies c.s. (stuk nr. 29, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 5e, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement Van der Vlies c.s. (stuk nr. 29, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Koopmans c.s. (stuk nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Door de aanneming van dit amendement behoeft niet gestemd te worden over het amendement-Waalkens (stuk nr. 28).

Artikel 5f, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement Koopmans c.s. (stuk nr. 12), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 5g wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen F t/m L en de aanhef van onderdeel M worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van den Brink (stuk nr. 11, A).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 59 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 59a en 59c worden zonder stemming aangenomen.

De onderdelen M t/m X worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m XII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Vorige week heb ik gezegd dat met de Eerste Kamer is afgesproken dat het wetsvoorstel nog voor het zomerreces in de Eerste Kamer wordt behandeld, ook als wij er vandaag over zouden stemmen. Ik ga ervan uit dat die afspraak nog steeds geldt. Ik zal met de voorzitter in overleg treden opdat dit inderdaad kan gebeuren.

Naar boven