Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers met betrekking tot de uitkering bij aftreden en het nabestaandenpensioen (28227).

(Zie vergadering van 18 december 2002.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Jense (Leefbaar Nederland):

Voorzitter. Hoewel wij het gewijzigde amendement-Kant op stuk nr. 13 mede hebben ondertekend, moet het mij van het hart dat wij hebben moeten constateren dat er hierover noch met het IPO, noch met de VNG overleg heeft plaatsgevonden en dat kamerleden nog worden uitgesloten van de regeling. Daarom zullen wij onze steun aan dit amendement onthouden.

De onderdelen A en B van artikel I worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Kant (stuk nr. 13, I).

De voorzitter:

Mevrouw De Pater vraagt om hoofdelijke stemming over dit gewijzigde amendement.

Voor stemmen de leden: Hoogendijk, Jukema, Kalsbeek, Kant, Karimi, Koenders, Lambrechts, Lazrak, Marijnissen, Netelenbos, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Van Oven, Palm, Rosenmöller, De Ruiter, Schonewille, Stuger, Tichelaar, Tonkens, Varela, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Vergeer-Mudde, Vos, K.G. de Vries, De Wit, Wolfsen, Adelmund, Albayrak, Arib, Van As, Azough, Bakker, Bonke, Bos, Van den Brink, Bussemaker, Crone, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Duivesteijn, Duyvendak, Eerdmans, Van Geen, Gerkens, Giskes, T. de Graaf, Groenink, Halsema, Van der Ham, Van Heemst, Herben en Van Heteren.

Tegen stemmen de leden: Hofstra, Ten Hoopen, Jager, Jense, Joldersma, Jorritsma-Lebbink, Klein Molekamp, Koopmans, Kortenhorst, Van Lith, Van Loon-Koomen, Luchtenveld, Mastwijk, Meijer, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Van Oerle-van der Horst, Oplaat, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rietkerk, Rijpstra, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Smilde, Smulders, Spies, Van der Staaij, Sterk, Teeven, Terpstra, Verbugt, Verburg, Verhagen, Vietsch, B.M. de Vries, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weisglas, Wilders, Van Winsen, Zalm, Zvonar, Van Aartsen, Aasted-Madsen-van Stiphout, Alblas, Algra, Atsma, Van Beek, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Van Bochove, Bruls, Van de Camp, Cornielje, Çörüz, Van Dijk, Van Dijke, Van den Doel, Eberhard, Eski, Eurlings, Ferrier, Geluk, Th.C. de Graaf, De Grave, De Haan, Van Haersma Buma, Haverkamp en Hessels.

De voorzitter:

Ik constateer dat het gewijzigde amendement met 73 tegen 56 stemmen is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 13 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen CA t/m UU worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen en dus met de vereiste gekwalificeerde meerderheid is aanvaard.

Naar boven