Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Woningwet naar aanleiding van enerzijds de evaluatie van die wet en anderzijds het project Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (bouwvergunningprocedure en welstandstoezicht) (26734),

- over:

- de motie-Van Gent over vermaatschappelijking van het welstandstoezicht (26734, nr. 31).

(Zie vergadering van 21 februari 2001.)

De voorzitter:

Mevrouw Van Gent trekt haar amendement (stuk nr. 24) in. De heer Van der Staaij trekt zijn amendement (stuk nr. 10) in.

Artikel I, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD en de ChristenUnie voor dit nader gewijzigd amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigd amendement de andere op stuk nr. 34 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B t/m D en onderdeel E, aanhef, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop tot invoeging van een nieuw punt 1 (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 17 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

De punten 1 en 2 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigd amendement-Van Gent (stuk nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Punt 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel E wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel F, aanhef, artikel 12 en artikel 12a, eerste t/m derde lid, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop tot het doen vervallen van het vierde lid (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Het vierde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het vijfde lid en artikel 12a worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 12b, eerste lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de nader gewijzigde amendementen-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, IIIA en IIIB) wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, IIIC) wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop tot het doen vervallen van het vierde lid (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 15 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Het vierde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, IIID), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 12b wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Gent tot invoeging van een nieuw onderdeel b (stuk nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 12c, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel F wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel G wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Ravestein (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel H, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Ravestein (stuk nr. 21), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen I t/m M en onderdeel N, aanhef, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigd amendement-Poppe (stuk nr. 35, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit gewijzigd amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigd amendement het andere op stuk nr. 35 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigd amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 27, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigd amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigd amendement het ander op stuk nr. 27 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 43, eerste lid, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rietkerk (stuk nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, het CDA en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het tweede lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 43 wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen N en O, aanhef, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt (stuk nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de VVD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 44, eerste lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 25), wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede lid wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rietkerk (stuk nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het derde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 44 wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel O wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schoenmakers (stuk nr. 29, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de VVD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 29 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Als gevolg van de aanvaarding van de amendementen op de stukken nrs. 29 en 34 wordt in het amendement op stuk nr. 29, II, na "welstandscommissie" ingevoegd: dan wel de stadsbouwmeester.

Onderdeel P, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Schoenmakers (stuk nr. 29, I en II), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel Q wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel R, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigd amendement-Schoenmakers/Verbugt (stuk nr. 34, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen S t/m DD worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II t/m IV worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rietkerk (stuk nr. 18) tot invoeging van een nieuw artikel IVA.

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel V en artikel VI, eerste lid, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rietkerk (stuk nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de fractie van de VVD ertegen, zodat het is aangenomen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Rietkerk (stuk nr. 20), wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde t/m het zesde lid worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel VI wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Mevrouw Van Gent trekt haar motie op stuk nr. 31 (26734) in.

Naar boven