Aan de orde is het opmaken van drie voordrachten van drie kandidaten ter vervulling van drie vacatures in de Hoge Raad (24720).

De voorzitter:

Door mij worden tot stemopnemers benoemd het lid Lansink, tevens voorzitter, en de leden De Cloe, Remkes en De Koning.

Bij de stemming voor de eerste kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 120 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgt mr. D.H. Beukenhorst 117 stemmen, terwijl 3 stemmen blanco werden uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer Beukenhorst de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als eerste kandidaat op de eerste voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de tweede kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 117 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen jhr. mr. O. de Savornin Lohman 98 stemmen, mr. A.W.H. Meij 13 stemmen, mr. D.G. van Vliet 3 stemmen en mr. L. Monné 2 stemmen, terwijl 1 stem blanco werd uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer De Savornin Lohman de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als tweede kandidaat op de eerste voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de derde kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 113 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen mr. D.G. van Vliet 100 stemmen, jhr. mr. O. de Savornin Lohman 4 stemmen, prof.mr. M. Scheltema 1 stem, mr. H. Hammerstein 2 stemmen, mr.dr. V.A.M. van der Burg 3 stemmen en mr. L. Monné 3 stemmen.

De voorzitter:

Aangezien de heer Van Vliet de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als derde kandidaat op de eerste voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de eerste kandidaat voor de tweede vacature, waaraan 103 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen mr. A.W.H. Meij 95 stemmen, mr. A. Hammerstein 1 stem, mr. D.H. Beukenhorst 1 stem, jhr. mr. O. de Savornin Lohman 1 stem, mr. D.G. van Vliet 1 stem en prof.mr. M. Scheltema 1 stem, terwijl 2 stemmen blanco werden uitgebracht en 1 ongeldig briefje in de bus werd gevonden.

De voorzitter:

Aangezien de heer Meij de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als eerste kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de tweede kandidaat voor de tweede vacature, waaraan 100 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen jhr. mr. O. de Savornin Lohman 90 stemmen, mr. L. Monné 7 stemmen, mr. A.M.J. van Buchem-Spapens 2 stemmen en prof.mr. M. Scheltema 1 stem.

De voorzitter:

Aangezien de heer De Savornin Lohman de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als tweede kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de derde kandidaat voor de tweede vacature, waaraan 101 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen mr. L. Monné 89 stemmen, mr. A.M.J. Van Buchem-Spapens 1 stem, prof.mr. M. Scheltema 9 stemmen, mr. A. Hammerstein 1 stem en mr.dr. V.A.M. van der Burg 1 stem.

De voorzitter:

Aangezien de heer Monné de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als derde kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Ik deel tevens aan de Kamer mee dat wij thans bezoek hebben van de voorzitter van het Beneluxparlement, de heer Jung, die ik hartelijk welkom heet.

(Applaus)

De voorzitter:

Hij is hier ter gelegenheid van de opening van een tentoonstelling over het Beneluxparlement in de Statenhal. Ik beveel aan daar straks een kijkje te nemen, uiteraard nadat de tentoonstelling is geopend.

Bij de stemming voor de eerste kandidaat voor de derde vacature, waaraan 97 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen jhr. mr. O. de Savornin Lohman 87 stemmen, mr. D.G. van Vliet 4 stemmen, mr.dr. V.A.M. van der Burg 2 stemmen, mr. A. Hammerstein 2 stemmen en prof.mr. M. Scheltema 2 stemmen.

De voorzitter:

Aangezien de heer De Savornin Lohman de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als eerste kandidaat op de derde voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de tweede kandidaat voor de derde vacature, waaraan 106 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen mr. D.G. van Vliet 99 stemmen, mr.dr. V.A.M. van der Burg 2 stemmen, mr. L. Monné 1 stem, mr. A.M.J. van Buchem-Spapens 1 stem en mr. A. Hammerstein 3 stemmen.

De voorzitter:

Aangezien de heer Van Vliet de volstrekte meerderheid van de stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als tweede kandidaat op de derde voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de derde kandidaat voor de derde vacature, waaraan 108 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen mr. L. Monné 104 stemmen, prof.mr. M. Scheltema 1 stem, mr.dr. V.A.M. van der Burg 2 stemmen en mr. A. Hammerstein 1 stem.

De voorzitter:

Aangezien de heer Monné de volstrekte meerderheid van de stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als derde kandidaat op de derde voordracht worden geplaatst.

Deze voordrachten zullen schriftelijk aan Hare Majesteit de Koningin worden aangeboden.

Ik dank de leden-stemopnemers voor de door hen genomen moeite en voor het werk dat zij op precieze en nauwkeurige manier gedurende langere tijd achtereen hebben verricht.

Ik deel aan de Kamer mede, dat de vergadering morgen pas om 13.00 uur zal aanvangen en niet om 10.15 uur.

Naar boven