Besluit van 28 september 2015 van de Minister van Financiën houdende aanpassing van de lijsten behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Zesde wijziging van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie)

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 4 van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie;

In overeenstemming met de Ministers van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Defensie, Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Besluit:

ARTIKEL I

De A1-lijst wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie worden de volgende rechtspersonen toegevoegd:

Ministerie van Financiën

  • Waarderingskamer.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • CAK.

2. In de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervalt de volgende rechtspersoon onder het opschrift Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wordt deze in alfabetische volgorde toegevoegd onder het opschrift Ministerie van Veiligheid en Justitie:

  • Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA).

3. In de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervalt de volgende rechtspersoon:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting.

4. In de A1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de naam van de volgende rechtspersonen gewijzigd in de daarbij vermelde nieuwe naam:

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Landelijk selectie- en opleidingsinstituut politie, Politie onderwijs- en kenniscentrum (LSOP) wordt: Politieacademie.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Mondriaan Stichting wordt: Stichting Mondriaan Fonds;

  • Stichting Fonds voor de Letteren wordt: Nederlands Letterenfonds;

  • Stichting Stimuleringsfonds voor de architectuur wordt: Stichting Stimuleringsfonds Creatieve Industrie;

  • Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties (Stifo) wordt: Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse culturele mediaproducties (Mediafonds).

Ministerie van Financiën

  • Stichting administratiekantoor beheer staatsdeelnemingen (NLFI) wordt: Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI).

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) wordt: CIZ;

  • Organisatie ZorgOnderzoek Nederland wordt: ZorgOnderzoek Nederland (ZoN).

ARTIKEL II

De A2-lijst wordt als volgt gewijzigd:

In de A2-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervallen de volgende rechtspersonen:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Centraal Administratiekantoor bv (CAK);

  • Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma.

ARTIKEL III

De A3-lijst wordt als volgt gewijzigd:

In de A3-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervalt de volgende categorie rechtspersonen:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ministerie van Economische Zaken:

De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, bedoeld in de Wet educatie en beroepsonderwijs, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd.

ARTIKEL IV

De B1-lijst wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie worden de volgende rechtspersonen toegevoegd:

Ministerie van Defensie

  • Stichting Defensiemusea;

  • Stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek NLDA (SWOON).

2. In de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervallen de volgende rechtspersonen:

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Nederlands Bureau Brandweer Examens (NBBE).

Ministerie van Financiën

  • Waarderingskamer.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Stichting inschrijving Eigen Vervoer.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ);

  • Stichting Jeugdformaat-De Jutters Combinatie (in Den Haag).

3. In de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie wordt de naam van de volgende rechtspersonen gewijzigd in de daarbij vermelde nieuwe naam:

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Stichting Het Poortje Justitiële Jeugdinrichting (in Groningen) wordt: Stichting Het Poortje Jeugdinrichting (in Groningen);

  • Stichting Rentray (in Eefde) wordt: Stichting LSG-Rentray (in Eefde).

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Stichting Scheepsafvalstoffen Binnenvaart wordt: Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart (SAB);

  • Stichting Vaarbewijs- en Marifoonexamens (Vamex) wordt: Stichting Vamex.

Ministerie van Economische Zaken

  • Stichting Kwaliteitscontrolebureau voor Groenten en Fruit (KCB) wordt: Stichting Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB);

  • Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst Tuinbouw (Naktuinbouw) wordt: Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • College sanering ziekenhuisvoorzieningen (CSZ) wordt: College sanering zorginstellingen (CSZ);

  • Stichting Orthopedagogisch Centrum Ottho Gerhard Heldring (in Zetten) wordt: Stichting Ottho Gerhard Heldring en Ambulatorium.

4. In de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie vervalt onder het opschrift Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport achter de naam van de Stichting Horizon, Instituut voor Jeugdzorg en Onderwijs de vermelding ‘(in Rotterdam en Zutphen)’.

ARTIKEL V

Indien het bij koninklijke boodschap van 11 december 2014 ingediende voorstel van wet inzake bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel erfgoed (Erfgoedwet; Kamerstukken II, 2014–15, nr. 34.109) tot wet is of wordt verheven en artikel 2.8 van die wet later in werking treedt dan dit besluit, wordt dit besluit als volgt gewijzigd:

1. In de A3-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie komt de tekst onder het opschrift Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, te luiden:

  • De instellingen, belast met een wettelijke taak op grond van artikel 2.8 van de Erfgoedwet, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd.

2. In de B1-lijst behorende bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie komt de tekst onder het opschrift Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, te luiden:

  • De instellingen, belast met een wettelijke taak op grond van artikel 2.8 van de Erfgoedwet, tenzij de betrokken instelling behoort tot de categorie instellingen als bedoeld in de A3-lijst onder het opschrift Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

ARTIKEL VI

  • 1. Dit besluit treedt in werking op 1 oktober 2015 met uitzondering van artikel V.

  • 2. Indien het bij koninklijke boodschap van 11 december 2014 ingediende voorstel van wet inzake bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel erfgoed (Erfgoedwet; Kamerstukken II, 2014–15, nr. 34.109) tot wet is of wordt verheven en artikel 2.8 van die wet in werking is getreden, dan treedt artikel V van dit besluit op hetzelfde tijdstip in werking.

  • 3. Artikel IV, eerste lid, werkt ten aanzien van de Stichting Defensiemusea terug tot 1 november 2014.

ARTIKEL VII

Dit besluit wordt aangehaald als: Zesde wijziging van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie.

Dit besluit zal met de toelichting en de bijlage daarbij in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

NOTA VAN TOELICHTING.

1. Algemeen

Artikel 4, eerste lid, van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2004, 427) biedt de Minister van Financiën de mogelijkheid om in overeenstemming met de betrokken andere ministers andere rechtspersonen als bedoeld in artikel 45, eerste en tweede lid, van de Comptabiliteitswet 2001 (CW 2001) aan te wijzen (bedoeld worden: andere rechtspersonen dan die bij het aanwijzingsbesluit zijn aangewezen).

Het tweede lid van artikel 4 biedt de Minister van Financiën de mogelijkheid een aanwijzing in te trekken. Van besluiten tot aanwijzing en intrekking moet mededeling worden gedaan in de Staatscourant.

Sinds de inwerkingtreding van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie is het besluit zestien keer gewijzigd (exclusief het onderhavige wijzigingsbesluit)1.

Een overzicht van deze wijzigingen is opgenomen in de Nota van toelichting bij de Vijfde wijziging van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stcrt. 2014, 27599).

Voor de relevante criteria voor de aanwijzing van rechtspersonen wordt verwezen naar de memorie van toelichting bij de Eerste wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 (Kamerstukken II, 2001/02, 28.035, nr. 3) en naar de Nota van toelichting bij het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stb. 2004, 427). Voor de financiële criteria wordt ook verwezen naar de Nota van toelichting bij het Eerste wijzigingsbesluit Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie (Stcrt. 2007, 245).

2. Artikelsgewijze toelichting

Artikel I

Eerste lid

De Waarderingskamer stond op de B1-lijst, omdat deze organisatie bij de eerdere aanwijzing niet aan een van beide financiële omvangscriteria voldeed. Inmiddels voldoet deze organisatie wel aan één van beide criteria (meer dan € 1 mln. aan liquide middelen). Daarom is aanwijzing op de A1-lijst geboden.

Het CAK stond onder de naam Centraal Administratiekantoor bv (CAK) op de A2-lijst. Op de A2-lijst staan rechtspersonen met een publieke maar geen wettelijke taak. Inmiddels is gebleken dat het CAK een rechtspersoon met een wettelijke taak is en een wettelijke bekostiging kent. Dat is geregeld in de artikelen 6.1.2 en 6.2.2 van de Wet langdurige zorg. Daarom is het CAK overgeheveld van de A2-lijst naar de A1-lijst. Inmiddels is ook de naam van deze organisatie gewijzigd in: CAK.

Tweede lid

Het Centraal orgaan opvang asielzoekers valt inmiddels onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Veiligheid en Justitie en is daarom thans geplaatst in de A1-lijst in de opsomming van de rechtspersonen vallende onder dat ministerie.

Derde lid

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting is met ingang van 1 juli 2015 bij wet opgeheven. Dit is gebeurd bij de wijziging van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting (Stb. 2015, 146).

Vierde lid

Het doorvoeren van de diverse naamswijzigingen in de A1-lijst hangt samen met de formele naamswijzigingen van de betrokken rechtspersonen.

Artikel II

Voor het afvoeren van de het Centraal Administratiekantoor bv (CAK) van de A2-lijst: zie Artikel I, eerste lid.

De Stichting Rechtsherstel Sinti en Roma is inmiddels opgeheven.

Artikel III

De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, bedoeld in de Wet educatie en beroepsonderwijs, houden per 1 augustus 2015 op te bestaan. Daarom wordt deze categorie rechtspersonen van de A3-lijst afgevoerd. Ervoor in de plaats komt de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Daarin zijn de voormalig kenniscentra ondergebracht. De SBB voert dezelfde wettelijke taken uit als de kenniscentra, maar is niet als een categorie aan te merken. De SBB is een rechtspersoon met een wettelijke taak, maar valt als onderwijsinstelling onder de Regeling belenen en beleggen door instellingen voor onderwijs en onderzoek 2010 van de Minister van OCW2. Om die reden is de SBB niet aangewezen op de B1-lijst, noch op de A1-lijst.

Artikel IV

Eerste lid

De Stichting Defensiemusea (eerste lid) is in 2014 opgericht. Daarin zijn een aantal bestaande musea op het terrein van Defensie ondergebracht. De stichting heeft een wettelijke taak en voldoet aan de criteria om aangewezen te worden op de B1-lijst. Dat geldt ook voor de in 2011 opgerichte Stichting SWOON (tweede lid) die de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek van de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) bewaakt.

Tweede lid

Het Nederlands Bureau Brandweer Examens (NBBE) (tweede lid) kan van de B1-lijst worden afgevoerd, omdat deze organisatie is ondergebracht bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), dat reeds is aangewezen op de A1-lijst.

De Waarderingskamer voldoet aan een van beide financiële omvangscriteria en is daarom toegevoegd aan de A1-lijst (zie de toelichting bij artikel I, eerste lid). Deze rechtspersoon wordt daarom afgevoerd van de B1-lijst.

De Stichting inschrijving Eigen Vervoer is inmiddels opgeheven.

Het College bouw ziekenhuisvoorzieningen (CBZ), dat inmiddels een naamswijziging had ondergaan (College bouw zorginstellingen), heeft geen wettelijke taken meer en valt daarmee niet meer onder de definitie van het begrip rechtspersoon met een wettelijke taak.

De Stichting Jeugdformaat-De Jutters Combinatie (in Den Haag) is als zelfstandige stichting opgeheven.

Derde en vierde lid

Het doorvoeren van de diverse naamswijzigingen in de B1-lijst hangt samen met de formele naamswijzigingen van de betrokken rechtspersonen.

Artikel V

Voorwaardelijke wijziging van de A3-lijst en de B1-lijst, samenhangend met de inwerkingtreding van de Erfgoedwet

Momenteel is bij de Eerste Kamer in behandeling het voorstel van de Erfgoedwet (Kamerstukken II, 2014–15, nr. 34.109). Daarin worden onder andere regels gesteld voor het beheer van de rijkscollecties van museale voorwerpen die zijn ondergebracht in de voormalige rijksmusea. Het begrip verzelfstandigde rijksmusea wordt in dat voorstel van wet niet meer gebezigd. Op grond van dat wetsvoorstel dient dat begrip in deze lijsten gewijzigd te worden in: instellingen, belast met een wettelijke taak op grond van artikel 2.8 van de Erfgoedwet.

Dit artikel regelt dat deze wijzigingen worden doorgevoerd, zodra artikel 2.8 van het wetsvoorstel als wetsartikel in werking is getreden.

BIJLAGE BIJ DE NOTA VAN TOELICHTING.

Deze bijlage bevat het totaaloverzicht van de rechtspersonen met een wettelijke of publieke taak die zijn aangewezen voor het zogenaamde schatkistbankieren op grond van artikel 45, eerste en derde lid, van de Comptabiliteitswet 2001 (A1-lijst, respectievelijk A2-lijst of A3-lijst) en van de rechtspersonen met een wettelijke taak die zijn aangewezen voor risico-arm kas- (of treasury)beheer op grond van artikel 45, tweede lid, van de Comptabiliteitswet 2001 (B1-lijst).

Dit overzicht geldt per de datum van inwerkingtreding van de onderhavige Zesde wijziging van het Aanwijzingsbesluit rechtspersonen met een beperkte kasbeheerfunctie.

A1-lijst: Rechtspersonen met een wettelijke taak die verplicht zijn aangewezen op grond van artikel 45, eerste lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • Bureau Financieel Toezicht;

  • Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA);

  • Instituut Fysieke Veiligheid (IFV);

  • Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO);

  • Nationale Politie;

  • Onderzoeksraad voor Veiligheid;

  • Politieacademie;

  • Raad voor rechtsbijstand;

  • Stichting het Juridisch Loket;

  • Stichting Nidos;

  • Stichting Reclassering Nederland (SRN);

  • Stichting Slachtofferhulp Nederland.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Commissariaat voor de Media;

  • Koninklijke Bibliotheek;

  • Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen;

  • Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de daaraan geliëerde rechtspersoonlijkheid bezittende instellingen;

  • Stichting fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst;

  • Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie;

  • Stichting Mondriaan Fonds;

  • Stichting Nederlands fonds voor de film;

  • Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten;

  • Stichting Nederlands Letterenfonds;

  • Stichting Participatiefonds voor het Onderwijs;

  • Stichting Stimuleringsfonds Creatieve Industrie;

  • Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse culturele mediaproducties (Mediafonds);

  • Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs.

Ministerie van Financiën

  • De Nederlandsche Bank N.V, uitsluitend voor de liquide middelen in het kader van het depositogarantiestelsel (DNB);

  • Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars (NBM);

  • Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI);

  • Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM);

  • Stichting Beleggers Compensatiefonds;

  • Stichting Waarborgfonds Motorverkeer;

  • Waarderingskamer.

Ministerie van Defensie

  • Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Dienst voor het kadaster en de openbare registers;

  • Dienst Wegverkeer;

  • Luchtverkeersleiding Nederland;

  • ProRail B.V.;

  • Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen;

  • Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO);

  • NV Westerscheldetunnel.

Ministerie van Economische Zaken

  • Bureau beheer landbouwgronden;

  • Centraal Bureau voor de Statistiek;

  • Kamer van Koophandel;

  • Staatsbosbeheer;

  • Stichting Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten;

  • Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO).

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

  • Stichting Inlichtingenbureau.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • CAK;

  • CIZ;

  • Nederlandse Zorgautoriteit (NZa);

  • ZorgOnderzoek Nederland (ZoN);

  • Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR);

  • Stichting Uitvoering Omslagregelingen;

  • Zorginstituut Nederland (ZIN), uitsluitend voor de apparaatsgelden.

A2-lijst: Rechtspersonen met een publieke taak die verplicht zijn aangewezen op grond van artikel 45, derde lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Stichting Nationaal Restauratiefonds.

Ministerie van Economische Zaken

  • Centrale Organisatie voor Radio-actief Afval N.V. (COVRA);

  • Stichting Nationaal Groenfonds.

A3-lijst: Rechtspersonen met een publieke, al dan niet wettelijke taak die vrijwillig zijn aangewezen op grond van artikel 45, derde lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Stichting ICT-Uitvoeringsorganisatie (ICTU).

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • De gesloten jeugdzorginstellingen, genoemd in de B1-lijst onder Ministerie van Veiligheid en Justitie, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • Kansspelautoriteit;

  • Stichting Beheer Openbare Voorziening Meldkamer Noord-Nederland.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • De instellingen, belast met een wettelijke taak op grond van artikel 2.8 van de Erfgoedwet, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ministerie van Economische Zaken

  • De bekostigde onderwijsinstellingen, bedoeld in de onderwijswetgeving3, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • De gesloten jeugdzorginstellingen, genoemd in de B1-lijst onder Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die bij de Minister van Financiën schriftelijk het verzoek indienen om voor de toepassing van artikel 45, eerste lid, van de Comptabiliteitswet 2001 in aanmerking te komen en waarvan de Minister van Financiën dit verzoek heeft gehonoreerd;

  • Stichting bevolkingsonderzoek midden-west;

  • Stichting bevolkingsonderzoek noord;

  • Stichting bevolkingsonderzoek oost;

  • Stichting bevolkingsonderzoek zuid;

  • Stichting bevolkingsonderzoek zuid-west.

B1-lijst: Rechtspersonen met een wettelijke taak die zijn aangewezen op grond van artikel 45, tweede lid, Comptabiliteitswet 2001

Ministerie van Veiligheid en Justitie

  • De gesloten jeugdzorginstellingen:

    • * Stichting Frentrop Teylingereind (in Sassenheim);

    • * Stichting Het Poortje Jeugdinrichting (in Groningen);

    • * Stichting Jeugdzorg St. Joseph (in Cadier en Keer);

    • * Stichting LSG-Rentray (in Eefde);

    • * Stichting Spirit (in Amsterdam);

    tenzij de betrokken jeugdzorginstelling behoort tot de categorie gesloten jeugdzorginstellingen als bedoeld in de A3-lijst;

  • Stichting HALT Nederland.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Stichting Bureau Architectenregister (SBA).

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • De instellingen, belast met een wettelijke taak op grond van artikel 2.8 van de Erfgoedwet, tenzij de betrokken instelling behoort tot de categorie instellingen als bedoeld in de A3-lijst onder het opschrift Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ministerie van Defensie

  • Stichting Defensie Musea;

  • Stichting Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek NLDA (SWOON).

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  • Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening;

  • Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart (SAB);

  • Stichting Vamex;

  • Stichting VAM, Opleidingsinstituut voor het Motorvoertuig-, Tweewieler- en Aanverwant Bedrijf4.

Ministerie van Economische Zaken

  • College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb);

  • Edelmetaal Waarborg Nederland BV;

  • Faunafonds;

  • Nederlands Meetinstituut;

  • Stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD);

  • Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ);

  • Stichting Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE);

  • Stichting Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB);

  • Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw;

  • Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Zaaizaad en Pootgoed voor Landbouwgewassen (NAK);

  • Stichting Skal;

  • Waarborg Platina, Goud en Zilver N.V.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • College sanering zorginstellingen (CSZ);

  • De gesloten jeugdzorginstellingen:

    • * Stichting Ottho Gerhard Heldring en Ambulatorium;

    • * Stichting Horizon, Instituut voor Jeugdzorg en Onderwijs;

    • * Stichting Tender (in Breda);

    • * Stichting BJ Brabant (in Deurne);

    • * Stichting de Hoenderloo Groep (in Hoenderloo);

    • * Stichting PARLAN (in Alkmaar);

    tenzij de betrokken jeugdzorginstelling behoort tot de categorie gesloten jeugdzorginstellingen als bedoeld in de A3-lijst onder het opschrift Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


X Noot
1

Van deze zestien wijzigingen zijn tien wijzigingen doorgevoerd via Algemene maatregelen van bestuur, waarin die wijzigingen konden ‘meeliften’. De zes andere wijzigingen zijn doorgevoerd door middel van zes specifieke wijzigingsbesluiten. De nummering van die specifieke wijzigingsbesluiten komt in de citeertitel van die wijzigingsbesluiten tot uitdrukking.

X Noot
3

Betreft de volgende wetten: Wet op het primair onderwijs, Wet op het voortgezet onderwijs, Wet op de expertisecentra, Wet educatie en beroepsonderwijs, Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

X Noot
4

De aanwijzing heeft concreet betrekking op het organisatie-onderdeel zonder rechtspersoonlijkheid: Innovam Branchekwalificatie-instituut.

Naar boven