6 Regeling van werkzaamheden

Regeling van werkzaamheden

Devoorzitter:

Ik stel voor om bij het debat over het Europact en de komende Europese top de volgende spreektijden te hanteren:

  • - VVD, PvdA, PVV en CDA 12 minuten;

  • - SP, D66 en GroenLinks 10 minuten;

  • - ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren 7 minuten.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer:

  • - het wetsvoorstel Wet stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (32613);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van de op 10 september 1998 te Parijs tot stand gekomen Overeenkomst betreffende de afgifte van een attestatie de vita, met bijlagen (Trb. 2004, 283) (32028, R1889);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en van de Wet rechten burgerlijke stand in verband met de goedkeuring van de op 10 september 1998 te Parijs tot stand gekomen Overeenkomst betreffende de afgifte van een attestatie de vita, met bijlagen (Trb. 2004, 283) (31962);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 23 februari 2006 te Genève tot stand gekomen Maritiem Arbeidsverdrag, 2006 (Trb. 2007, 93) (32535, R1923);

  • - het wetsvoorstel Implementatie van het op 23 februari 2006 te Genève tot stand gekomen Maritiem Arbeidsverdrag, 2006 (Trb. 2007, 93) (32534).

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op: maandag 21 maart

  • - van 10.00 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het uitbreiden van de mogelijkheden van selectie van studenten en van verhoging van het collegegeld alsmede in verband met het aanscherpen van de toelatingsvereisten voor aansluitende masteropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs (Ruim baan voor talent) (32253) en over de kabinetsreactie op het rapport van de commissie-Veerman.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer:

  • - het VAO Energiebesparing woningen, met als eerste spreker het lid Lucassen (PVV);

  • - het VAO Global Fund, met als eerste spreker het lid Driessen (PVV);

  • - het VAO Dwang en drang – ggz, met als eerste spreker het lid Bouwmeester (PvdA);

  • - het VAO Kwaliteitsmaatstaven buitenlands en particulier jeugdzorgaanbod, met als eerste spreker het lid Dille (PVV).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer van heden:

  • - het VAO Raad Buitenlandse Zaken, inclusief stemmingen, met als eerste spreker het lid Voordewind (ChristenUnie).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

Devoorzitter:

Het woord is aan de heer Ulenbelt.

De heerUlenbelt (SP):

Voorzitter. Ik verzoek om een spoeddebat met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Buitenlandse Zaken over onderbetaling van personeel op de Marokkaanse ambassade. Hieraan moet nog worden toegevoegd dat er ook geen werkgeverspremies worden betaald. De Staat ondervindt hiervan dus ook nadeel. Juridisch is de ambassade niet aan te pakken, is al vroeg gebleken. Daarom verzoek ik om dit spoeddebat.

De heerSpekman (PvdA):

Wij steunen een spoeddebat, op voorwaarde dat de vragen die wij vanochtend hierover hebben gesteld, zijn beantwoord voor het spoeddebat.

De heerOmtzigt (CDA):

Mijn fractie heeft behoefte aan een uitgebreide brief waarin de regering ingaat op een aantal vragen. Zijn de premies betaald in het verleden? Als ze niet betaald zijn, welke actie heeft de Nederlandse regering dan ondernomen? Acht de regering het waarschijnlijk dat ze betaald zullen worden? Hoe zijn de werknemers van de Marokkaanse ambassade beschermd? Na ommekomst van de antwoorden op die vragen zouden wij nadere actie kunnen ondernemen, maar eerst willen wij die antwoorden graag van de regering horen.

De heerAzmani (VVD):

Voorzitter. Ook de VVD-fractie wil eerst een uitgebreide brief over de stappen die kunnen worden gezet in het kader van onze jurisdictie over een buitenlandse ambassade. Naar aanleiding van die reactie kunnen we bepalen of het nodig is om een spoeddebat te houden en met wie we dat willen doen.

De heerVan den Besselaar (PVV):

Voorzitter. Geen steun voor dit spoeddebat, maar wel voor een uitgebreide brief.

MevrouwBerndsen (D66):

Ook D66 wil graag eerst een brief en dan bekijken of een debat noodzakelijk is.

Devoorzitter:

Mijnheer Ulenbelt, er is voldoende steun voor een spoeddebat want u bent aan meer dan 30 leden gekomen. Wij zullen het spoeddebat toevoegen aan de lijst en het stenogram doorgeleiden naar de regering.

De heerUlenbelt (SP):

Mag ik daar nog een vraag over stellen? Inmiddels zitten personeelsleden van de ambassade in de schuldhulpverlening, omdat zij geen loon meer hebben. Volgende week overhandigen zij een petitie aan de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken in het kader van een werkonderbreking. Zou het spoeddebat niet al volgende week gepland kunnen worden, zodat het Nederlandse parlement laat zien dat het heel snel kan reageren op een maatschappelijk probleem?

Devoorzitter:

Ik denk dat er nog twaalf maatschappelijke problemen op de lijst van spoeddebatten staan. Ik kan daarin geen volgorde bepalen. Als u zegt dat dit megaspoed heeft, verwijs ik u naar uw commissie. Daarin kunt u een spoed-AO of welke vorm u ook prefereert ...

De heerUlenbelt (SP):

Het zijn twee ministers, dat is altijd lastig.

Devoorzitter:

Ja, maar dan kent u die ontbindende voorwaarde.

Zoals altijd is er drie minuten spreektijd per fractie in het spoeddebat.

Het woord is aan de heer Omtzigt.

De heerOmtzigt (CDA):

Voorzitter. Ik wil een rappel doen over drie setjes vragen die wij hebben gesteld.

Ten eerste de vragen aan de staatssecretaris van Financiën over het artikel "Het verzuim van de wetgever, over de oorzaken van het door de staatssecretaris geconstateerde handhavingstekort op het gebied van de fiscale fraude". Die zijn al in januari ingediend.

Ten tweede, nog belangrijker, de vragen aan de staatssecretaris van Financiën over informatie over Nederlandse charitatieve instellingen, ANBI's. Moeten die nu openbaarheid bieden of niet? Die vragen hebben wij in december gesteld. Op 1 april moeten wij allemaal onze belastingaangifte hebben ingediend, maar wij hebben nog steeds geen antwoord. Dit moet dus echt met grote spoed gebeuren.

Ten derde de vragen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de bijbetalingsverplichting van werkgevers bij waardeoverdracht van het pensioen.

Devoorzitter:

Dat is helder. Wij leiden het stenogram door naar het kabinet.

Het woord zou nu zijn aan het lid De Boer van de VVD-fractie. Zij is er niet, maar zij stond wel op de lijst. Dan heeft zij de mogelijkheid om dinsdag het woord te krijgen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven