Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Zoals ik heb beloofd, heb ik gesproken met de minister-president. Hij heeft aan mij laten weten dat hij niet vanavond, maar wel volgende week bereid is om het debat met de Kamer te voeren. Ik heb de hoop dat de Kamer daarmee kan instemmen, zodat we zo snel mogelijk volgende week – ik kan nog niet zeggen wanneer – een moment zoeken waarop de minister-president en ook de minister van Financiën aanwezig zullen zijn om dit debat met de Kamer te voeren.

Mevrouw Halsema (GroenLinks):

Voorzitter. Laat ik u bedanken voor uw inspanningen en het overwicht dat u hebt op de premier. Ik moet wel zeggen dat ik het een gênante vertoning blijf vinden: bonden die onderweg zijn en een premier die schijnbaar op het allerlaatste moment een agendaprobleem blijkt te hebben. Met deze kanttekeningen ben ik bereid om akkoord te gaan met verschuiving naar volgende week.

De voorzitter:

Daar ben ik u erkentelijk voor, want dat betekent dat we nu snel verder kunnen met de behandeling van de begroting van Justitie.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter, ik wil u ook complementeren voor de inzet die u hebt getoond voor het opkomen voor de democratie in dit huis. Ik ben blij dat het alsnog gelukt is. Ik ben nog wel heel erg benieuwd naar waarom het eigenlijk niet kon vanavond.

De voorzitter:

Weet u, soms gaan dingen zoals ze gaan. Volgens mij moeten we het resultaat nu prijzen en zo snel mogelijk een goed debat gaan plannen.

Naar boven