Noot 1 (zie blz. 5059)

Interpellatievragen van het lid Roemer (SP) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over problemen bij het CBR (ingezonden 12 maart 2009)

1

Vindt u dat het niet uitvoeren van vorderingsprocedures, waardoor mensen die dronken achter het stuur zijn gepakt, gewoon kunnen blijven rijden, onacceptabel is? Vindt u dat het al dan niet tijdelijk zoek zijn van medische dossiers, of het afgeven van verkeerde categorieën rijbewijzen door het CBR, onacceptabel is?

2

Waarom heeft u, nadat de OR van het CBR melding heeft gemaakt van grote aantallen misstanden, niet onmiddellijk zelf een onafhankelijk onderzoek ingesteld en waarom heeft u tot de dag van vandaag zelf niet bij de OR, in het kader van hoor en wederhoor, om uitleg of toelichting gevraagd?

3

Wat gaat u doen aan de gemelde misstanden, zodat bijvoorbeeld rijden onder invloed niet onbestraft blijft en medische dossiers niet meer zoek raken? Hoe gaat u orde op zaken stellen?

4

Bent u op de hoogte van de enorme weerstand onder rijscholen tegen het convenant dat het CBR en Bovag/FAM hebben gesloten inzake een nieuw reserveringssysteem, dat 1 april a.s. zou moeten ingaan? Bent u bereid, gezien de enorme onduidelijkheid en de behoefte aan meer overleg, om druk uit te oefenen bij het CBR om de aanpassing van dit systeem in ieder geval uit te stellen tot 1 oktober?

Bijlage 2 (zie blz. 5072)

Interpellatievragen van het lid Jasper van Dijk (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart over de beloningsleidraad voor bestuurders in het voortgezet onderwijs (ingezonden 12 maart 2009)

1

Deelt u de mening dat de beloningsleidraad van de VO-raad onaanvaardbaar is, omdat de voorgestelde salarissen een te grote afstand hebben tot het overig onderwijspersoneel en omdat het maximum van €178 000 hoger is dan het salaris van een minister (de Dijkstalnorm)?

2

Kunt u zich voorstellen dat er grote ergernis bestaat onder docenten en ander onderwijspersoneel, wanneer zij vernemen dat de werkgevers in het VO voor zichzelf een aanzienlijke salarisverhoging van gemiddeld 37% willen realiseren?

3

Op wat voor manier heeft u uitvoering gegeven aan mijn motie op Kamerstuk 27 923, nr. 61, van 1 juli 2008, waarin u wordt opgeroepen om alles in het werk te stellen om de beloningsleidraad van tafel te krijgen?

4

Deelt u de mening dat het salaris van een minister het absolute maximum moet zijn voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is? Zo ja, waarom wacht u op het ministerie van BZK om dit wettelijk vast te leggen?

5

Hoeveel schoolbesturen maken al gebruik van de beloningsleidraad van de VO-raad? Is het waar dat het er ongeveer 30 zijn? Is het gebruik van deze leidraad rechtsgeldig of valt al het personeel onder de cao?1

6

Indien het gebruik van de leidraad niet rechtsgeldig is, ligt er dan voor u een taak om de werkgevers hierop te wijzen? Is er in de bekostigingsvoorwaarden een passage opgenomen over het naleven van de cao? Zo ja, welke passage is dat?2

7

Deelt u de mening dat veel onrust wordt voorkomen indien alle mensen die werkzaam zijn in het VO, onder een cao vallen die door u wordt goedgekeurd? Zo ja, wilt u zich daarvoor inspannen?

1 Trouw, 12 maart 2009

2 Uitspraak bezwarencommissie CAO-VO, 9 februari 2007

Naar boven