Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

- het voorstel van de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken tot wijziging van het Reglement van Orde (31470).

Op verzoek van de vaste commissie voor Economische Zaken stel ik voor, de Raad van State advies te vragen over de nota van wijziging op het voorstel van wet van de leden Ten Hoopen en Samsom tot het stellen van regels omtrent de levering van warmte aan verbruikers (Warmtewet) (29048).

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 2 juni 2008 van 10.00 uur tot 17.00 uur van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het wetsvoorstel Nieuwe bepalingen met betrekking tot de productie en distributie van drinkwater en de organisatie van de openbare drinkwatervoorziening (Drinkwaterwet) (30895).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Hessels.

De heer Hessels (CDA):

Voorzitter. Wij horen vandaag berichten over een brief van een aantal aandeelhouders van energiebedrijf Essent en de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland over de ophanden zijnde of afgeketste fusie tussen Essent, Nuon en andere energiebedrijven. De brief is gericht aan het kabinet. Namens de Kamer vraag ik de ministers van Economische Zaken en van Financiën om een reactie op de brief en deze zo spoedig mogelijk aan ons te doen toekomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit deel van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Bosma.

De heer Bosma (PVV):

Voorzitter. In het gemeentehuis van Huizen is een schilderij verwijderd omdat het kwetsend zou zijn voor moslims. Dit is het derde voorbeeld in zeer korte tijd van de islamisering van de artistieke vrijheid in Nederland, na Gregorius Nekschot en Sooreh Hera. Ik zou hierover graag een spoeddebat houden met de minister van OCW om van hem te horen hoe hij de artistieke vrijheid in Nederland gaat verdedigen.

De voorzitter:

Ik constateer dat niemand dit verzoek steunt.

De heer Bosma (PVV):

De artistieke vrijheid laat blijkbaar heel veel leden koud. Dat spijt mij.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Jasper van Dijk.

De heer Jasper van Dijk (SP):

Voorzitter. Namens mijn collega Gerkens vraag ik een brief aan de minister van OCW over zijn uitspraken over de thuiskopieregeling tijdens het EU-beraad. Hij deed deze uitspraken nadat de Kamer hem had verzocht, hier niet over te spreken. Deze brief verwachten wij vóór dinsdag 12.00 uur.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit deel van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Langkamp.

Mevrouw Langkamp (SP):

Voorzitter. Hoe urgent het probleem van het tekort aan kraamverzorgenden ook is, gezien de voortgang van het verantwoordingsdebat stel ik de Kamer voor, het spoeddebat van de agenda van vandaag af te voeren en zo spoedig mogelijk te agenderen voor volgende week.

Mevrouw Arib (PvdA):

Voorzitter. Ik steun het verzoek en voeg toe dat ik de schriftelijke vragen die ik over dit onderwerp heb ingediend, vóór volgende week beantwoord wil hebben.

De heer Cramer (ChristenUnie):

Voorzitter. Ik steun het verzoek.

De voorzitter:

Ik zie dat de heer Vendrik het verzoek ook steunt.

Mevrouw Agema (PVV):

Voorzitter. Ik vind het jammer, maar ik kan niet anders dan dit verzoek steunen. Ik vraag u wel om in de agenda rekening te houden met de planning van AO's. Het zou jammer zijn als wij die ook weer allemaal zouden moeten uitstellen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit onderwerp zo spoedig mogelijk voor volgende week te agenderen en te rappelleren over de schriftelijke vragen van mevrouw Arib aan het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Pechtold.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. Ik heb op 23 april jongstleden schriftelijke vragen gesteld over de wijk Klarendal, die vanmorgen ook aan de orde kwam. De minister voor WWI, mevrouw Vogelaar, gaat naar mijn informatie zaterdag feestelijk voor de derde keer naar die wijk toe. Ik had haar gevraagd of zij de vragen voor die tijd wilde beantwoorden, dus ik zou ze graag voor het eind van deze dag krijgen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, met daarbij ook de termijn.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Koopmans.

De heer Koopmans (CDA):

Voorzitter. Namens de vaste commissie voor VROM vraag ik u, het verslag van het algemeen overleg over de AWACS-basis in Geilenkirchen op de agenda te plaatsen. Omdat wij ook nog een brief van het kabinet krijgen, zou het prima zijn als dit onderwerp niet volgende week, maar de week daarop op de agenda wordt geplaatst.

De voorzitter:

Akkoord. Wij zullen proberen dat niet volgende week, maar de week daarop te plannen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven