Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Dit is een extra regeling van werkzaamheden; wij hebben er vandaag dus twee.

Het woord is aan mevrouw Van Gennip.

Mevrouw Van Gennip (CDA):

Voorzitter. Dinsdagavond is er een AO geweest over de uitzending van militairen naar Tsjaad. Onze fractie vraagt de regering om in een brief de toezeggingen vast te leggen die dinsdagavond zijn gedaan. Ik begrijp dat de minister tot 12.00 uur in een AO zit, dus ik stel voor om aan hem te vragen of wij die brief vóór 13.00 uur kunnen ontvangen. Daarna willen wij graag het debat plenair voortzetten. Dit verzoek wordt gesteund door de ChristenUnie, GroenLinks en de SP.

De heer Van Baalen (VVD):

Voorzitter. De regering is in het debat duidelijk geweest. Ik heb genoteerd wat zij heeft toegezegd. Ik vind het altijd fijn om dingen op papier te hebben, maar waarom moet dat nu last minute? Sterker nog: wij zouden om 12.00 uur debatteren. Ik begrijp nu dat wij na 12.00 uur een brief krijgen, zodat het debat weer wordt verlaat. Ik wil best op dit curieuze verzoek ingaan, maar dan moet het debat wel zo snel mogelijk na de ontvangst van de brief om 12.00 uur plaatsvinden.

De heer Van Dam (PvdA):

Voorzitter. Op zich was mijn fractie tevreden met het debat, maar er is wel sprake van bijzondere omstandigheden: deze artikel 100-procedure heeft in een enorme snelkookpan plaatsgevonden. Normaal gesproken, is er alle tijd om rustig te recapituleren. Ik kan mij daarom goed voorstellen dat de collega's van het CDA alles goed op papier willen hebben. Ik steun het verzoek dan ook. Een plenaire afronding van dit debat vind ik wel zo gepast bij een missie als deze.

Mevrouw Agema (PVV):

Voorzitter. Wij sluiten ons aan bij het verzoek van de CDA-fractie.

De voorzitter:

Prima. Wij gaan het doen zoals mevrouw Van Gennip het heeft voorgesteld. De minister moet de brief namelijk ook nog kunnen bekijken, en hij zit, zoals mevrouw Van Gennip al zei, tot 12.00 uur in een AO. Zodra de brief van de minister hier is, ondernemen wij actie. U hoort dan van ons hoe laat de plenaire afronding is.

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering met gezwinde spoed door te geleiden naar het kabinet. Als dat helpt, wil ik het zelf nog wel brengen!

Daartoe wordt besloten.

Naar boven