Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het wetsvoorstel Regels inzake de aanspraak op een inkomensafhankelijke financiële bijdrage in de kosten van kinderen (Wet op het kindgebonden budget) (30912);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Embryowet in verband met het schrappen van de termijn waarbinnen een voordracht moet worden gedaan voor een koninklijk besluit op grond waarvan artikel 24, onderdeel a, vervalt (31046);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 houdende bepalingen betreffende het toezicht op en de controle van derden die collectieve middelen ontvangen en uitgeven, alsmede betreffende de toegang van de Algemene Rekenkamer tot de Nederlandsche Bank N.V. (Derde wijziging van de Comptabiliteitswet 2001) (30660);

  • - het wetsvoorstel Regels tot bevordering van de activering van personen die aanspraak maken op een uitkering op grond van de Ziektewet (30909).

Verder stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het debat over de agenda van de Europese Top.

Ook stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van 26, 27 en 28 juni aanstaande:

  • - het verslag van de Europese Top.

Tot slot stel ik voor om bij beide debatten over de Europese Top de volgende spreektijden te hanteren: tien minuten voor de fractie van het CDA, de PvdA, de SP en de VVD, zeven minuten voor de fractie van de PVV, GroenLinks en de ChristenUnie, vijf minuten voor de fracties van D66, de Partij voor de Dieren en de SGP.

De heer Wilders (PVV):

Ik vind dit allemaal prima voorstellen, maar het debat na de Europese Top wordt een heel belangrijk debat. Ik vraag u of u daarbij iets ruimere spreektijden wilt hanteren.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. U weet dat ik kort kan zijn, maar vijf minuten vind ik voor zo'n zo belangrijk onderwerp wel heel weinig. Wij hebben ook een schaal die loopt tot tien minuten voor de kleinste fracties.

De voorzitter:

Dan stel ik voor, de volgende spreektijden te hanteren: twaalf minuten voor de fracties van het CDA, de PvdA, de SP en de VVD, tien minuten voor de fracties van de PVV, GroenLinks en de ChristenUnie, zeven minuten voor de fracties van D66, de Partij voor de Dieren en de SGP.

Voorts stel ik voor, aanstaande dinsdag te stemmen over de motie, ingediend bij het wetgevingsoverleg van de vaste commissie voor VWS over de financiële verantwoording over het jaar 2006 (31031-XVI, nr. 8).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Polderman.

De heer Polderman (SP):

Namens mevrouw Van Velzen rappelleer ik over de brief van de ministers van Buitenlandse Zaken en van Justitie over de voortgang van het onderzoek in de zaak-Munir in Indonesië van 9 mei 2007, de vragen van mevrouw Van Velzen aan de ministers van Defensie en van Justitie over schietincidenten in Irak van 3 mei 2007 en de vragen van mevrouw Van Velzen aan de ministers van Defensie en van Justitie over het niet gemelde schietincident tijdens de SFIR-missie in Irak.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven