Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de CDA-fractie benoem ik:

  • - in de contactgroep België de leden Biskop, Van Heugten, Van de Camp, De Nerée tot Babberich en Van Gennip tot lid;

  • - in de contactgroep Duitsland de leden Van Haersma Buma, Knops, Omtzigt, Van Heugten, Van de Camp, Sterk en Ormel tot lid.

Het woord is aan de heer Aptroot.

De heer Aptroot (VVD):

Voorzitter. Op verzoek van de staatssecretaris van Economische Zaken hebben wij de stemming over de Postwet (30536) uitgesteld. Hij zou ons nog een brief over deze wet sturen. Verleden week dinsdag hebben wij duidelijk gezegd dat wij die brief deze week op dinsdag, voor twaalf uur, wilden hebben. Wij hebben die brief echter nog niet ontvangen. Het lijkt mij toch belangrijk om voortgang te boeken met deze wet. Daarom vraag ik om heropening van de behandeling van de Postwet. Dit kan volgende week gebeuren. Dan moeten wij echter nog deze week de brief van de staatssecretaris krijgen.

Mevrouw Van Vroonhoven-Kok (CDA):

Voorzitter. Ik stel voor om de brief eerst even af te wachten. Wij hebben om die brief gevraagd en de brief is toegezegd. Wij wachten daar nu op. Ik stel voor om de brief af te wachten en daarna, als daaraan behoefte is, de heropening aan te vragen; dat lijkt mij de deugdelijke weg.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Ik heb de reden voor de heropening niet helemaal begrepen. Ik verneem die graag alsnog. Wat ons betreft, kan het debat niet lang genoeg duren, dus wij steunen het voorstel van de VVD.

Mevrouw Vermeij (PvdA):

Voorzitter. Wij ondersteunen het verzoek, maar willen wel eerst de brief.

De heer Bosma (PVV):

Voorzitter. De Partij voor de Vrijheid wil zo snel mogelijk over deze wet stemmen. Wij hoeven dus niet te wachten op de brief.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Vandaag verdient de heer Aptroot mijn steun.

Mevrouw Wiegman-van Meppelen Scheppink (ChristenUnie):

Voorzitter. Wij willen eerst de brief, dus de ChristenUnie sluit zich aan bij de PvdA.

De voorzitter:

Nu moet ik even tellen. Volgens mij is er een meerderheid die eerst de brief wil en daarna een heropening.

De heer Aptroot (VVD):

Volgens mij is er met de steun van de PvdA, de SP en GroenLinks een meerderheid voor de heropening van het debat. Ik heb zelf gezegd dat dit volgende week zou kunnen, zodat de staatssecretaris nog deze week de brief kan sturen. Zo wordt in één keer aan beide wensen voldaan. Maar ik vind wel dat de heropening volgende week dient plaats te vinden en daarvoor is er een meerderheid.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet. Wij zullen de heropening alvast plannen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Pechtold.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. Op 14 maart heb ik schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Financiën en Justitie over het betalingssysteem Swift. Op 10 april deelden de ministers mij mee dat de vragen niet binnen de gebruikelijke drie weken konden worden beantwoord, maar ze zegden wel toe om het onderzoek dat tijdens het vragenuur van 13 maart was beloofd, uiterlijk eind april naar de Kamer te sturen. Welnu, het is nu eind mei en wij hebben hierover nog niets vernomen. Volgende week donderdag is er een algemeen overleg waarbij ik dit onderzoek graag wil betrekken. Ik vraag daarom om uw handelen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven