Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2006-2007 | nr. 69, pagina 3753-3754 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2006-2007 | nr. 69, pagina 3753-3754 |
Regeling van werkzaamheden
De voorzitter:
Ik stel voor, het verantwoordingsdebat te houden op dinsdag 22 mei a.s. en daarbij de volgende spreektijden te hanteren:
- CDA, PvdA, SP en VVD: 20 minuten;
- PVV, ChristenUnie en GroenLinks: 15 minuten;
- D66, PvdD en SGP: 10 minuten.
Tevens stel ik voor, bij dit debat de begrotingsvolgorde te hanteren.
De heer Aptroot (VVD):
Voorzitter. Naar aanleiding van uw voorstel wil ik als voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven namens deze commissie een aantal opmerkingen maken en een paar punten meegeven.
Zojuist is bij de aanbieding van de jaarverslagen gesproken over de embargoregeling. Wij weten dat u daar als onze voorzitter hard over heeft moeten onderhandelen met de regering. Wij zijn blij dat er een embargoregeling is, maar wij vinden deze voor het goede functioneren van de Kamer krap: een paar uur. De commissie voor de Rijksuitgaven vindt dat er een fatsoenlijke embargoregeling moet zijn, zowel bij de jaarverslagen als bij de begroting. Wij hopen dat u deze strijd met de regering voortzet en dat er een fatsoenlijke regeling uit voortkomt.
Met betrekking tot het algemene verantwoordingsdebat dat komende week dinsdag zal plaatsvinden, als de Kamer uw voorstel daartoe goedkeurt, heeft de commissie voor de Rijksuitgaven de wens, mede naar aanleiding van de volgens mij Kamerbreed gesteunde motie-Blok, dat dit debat zal worden gevoerd door de fractievoorzitters. De commissie vindt verantwoording belangrijk en de Kamer heeft eerder gezegd dat dit zo zou moeten, dus wij willen dit nogmaals aan de Kamer meegeven.
Tot slot wil de commissie voor de Rijksuitgaven aan de overige commissies de suggestie meegeven om te werken met een rapporteur, omdat dit efficiënt kan zijn en ook een meer diepgaande behandeling kan opleveren. Dit is vorig jaar in één commissie gedaan, in de vaste commissie voor Economische Zaken, en iedereen was het erover eens dat het een prima methode was.
De voorzitter:
Ik neem kennis van de oproep van de voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven.
Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.
De voorzitter:
Ik stel voor, overeenkomstig het verzoek van de vaste commissie voor Financiën, aan de Raad van State advies te vragen over de nota van wijziging en de tweede nota van wijziging bij het initiatiefvoorstel op stuk nr. 30432 van de leden Depla en Blok inzake fiscale facilitering banksparen ten behoeve van pensioenopbouw of aflossing eigenwoningschuld.
Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:
- het wetsvoorstel Wijziging van de Loodsenwet en enige andere wetten in verband met de invoering van markttoezicht op het aanbod van dienstverlening door registerloodsen en een herziening van de loodsgeldtariefstructuur (Wet markttoezicht registerloodsen) (30913);
- het wetsvoorstel Goedkeuring van de regeling van de minister van Financiën van 11 oktober 2006, nr. DB2006/00476 (Stcrt. 198) tot buitentoepassingstelling voor een gedeelte van 2006 van de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek (30924).
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Op verzoek van de PVV-fractie benoem ik in:
- de algemene commissie voor Jeugd en Gezin het lid Fritsma tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Graus;
- de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het lid Brinkman tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Agema;
- de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport het lid Bosma tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Graus.
Het woord is aan mevrouw Leijten.
Mevrouw Leijten (SP):
Voorzitter. Ik vraag om een heropening van het debat over het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet op de studiefinanciering 2000, alsmede van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Dit vraag ik omdat ik een nieuwe motie wil indienen.
De heer Jan Jacob van Dijk (CDA):
Voorzitter. Een heropening van dat debat lijkt mij op zich goed als de SP daarin een nieuwe motie wil indienen. Ik stel alleen voor om de stemming over het wetsvoorstel en de amendementen wel komende dinsdag te doen plaatsvinden en de stemming over de moties eventueel later. Na het debat van gisteren begrijp ik dat daarover weinig discussie bestaat. Zo kan het wetsvoorstel in ieder geval snel doorgaan naar de Eerste Kamer, die erop zit te wachten en het snel wil afhandelen.
Mevrouw Besselink (PvdA):
Voorzitter. De PvdA-fractie sluit zich aan bij het voorstel van de CDA-fractie.
De heer Zijlstra (VVD):
Er is veel haast bij om het wetsvoorstel op tijd ingevoerd te krijgen. Ik steun dan ook het voorstel voor heropening, maar ook het voorstel inzake de stemmingen over de amendementen en het wetsvoorstel.
Mevrouw Leijten (SP):
Ik heb begrepen dat vandaag geen heropening kan plaatsvinden. Het is niet onze bedoeling, het wetsvoorstel onnodig op te houden. Ik steun dus ook het voorstel met betrekking tot de stemmingen.
De voorzitter:
Ik stel voor, volgende week te stemmen over het wetsvoorstel. Over de moties zullen wij stemmen op een nader te bepalen tijdstip. Ik stel vast dat er voldoende steun is voor het verzoek van mevrouw Leijten om het debat te heropenen. Wij zullen dit zo snel mogelijk doen; ik zal dat volgende week aangeven.
Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan mevrouw Van Velzen.
Mevrouw Van Velzen (SP):
Voorzitter. Ik ben hier zo langzamerhand stamgast geworden om aan het kabinet te vragen, Kamervragen te beantwoorden. De maat is inmiddels wel vol, maar er zijn weinig sanctiemogelijkheden. Gisteren heb ik antwoord gevraagd op twee sets vragen. Het antwoord op één daarvan is met name belangrijk omdat volgende week een delegatie namens het Nederlandse kabinet gaat onderhandelen over een internationaal verbod op clustermunitie. Ik mag daarbij aanschuiven, maar ik vind het wel belangrijk om te weten wat de Nederlandse inzet is. De vragen liggen er al heel erg lang. Ik heb gevraagd om een antwoord vóór 12.00 uur vandaag. Daarmee heb ik natuurlijk nadrukkelijk 12.00 uur 's middags bedoeld en niet 12.00 uur 's nachts. De antwoorden zijn niet binnengekomen. Daarom vraag ik thans om de antwoorden vandaag om een uur of vier te mogen ontvangen, temeer omdat het morgen een feestdag is en de ministeries vrijdag gesloten zijn. Hetzelfde geldt voor de andere set vragen over wachtlijsten in afkickklinieken.
De voorzitter:
Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.
Daartoe wordt besloten.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20062007-3753-3754.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.