Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de fractie van GroenLinks benoem ik in de algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie het lid Van Gent tot lid in plaats van het lid Dibi en het lid Dibi tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Van Gent.

Op verzoek van de CDA-fractie benoem ik in de algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie de leden Van Bochove en Haverkamp tot lid in de bestaande vacatures en het lid Blanksma-van den Heuvel tot plaatsvervangend lid in de bestaande vacature.

Ten slotte benoem ik op verzoek van de CDA-fractie in de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven het lid Jager tot lid in plaats van het lid Çörüz en het lid Çörüz tot plaatsvervangend lid in plaats van het lid Jager.

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Mevrouw de voorzitter. Mede namens de heer Irrgang vraag ik u om het verslag van het algemeen overleg over IMF/Wereldbank op de agenda voor de plenaire vergadering te plaatsen en dan graag nog deze week.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van morgen. Als ik het goed heb begrepen, zou het kunnen dat in dit kader ook om stemmingen wordt gevraagd, omdat de vergadering van de Wereldbank aanstaande maandag wordt gehouden. Daarom stel ik voor, de stemmingen onmiddellijk na de middagpauze te houden.

Mevrouw Kant (SP):

Er is morgenochtend ook nog een algemeen overleg over de EU Gezondheidsraad. Ik weet niet zeker of zal worden gevraagd om het verslag van dit algemeen overleg aan de agenda toe te voegen, maar als dit zo is, zal dit ook tot een motie leiden die gelijk in stemming moet worden gebracht.

De voorzitter:

Ik stel voor dat wij de stemmingen houden onmiddellijk na afloop van de VAO's.

De heer Van der Vlies (SGP):

Mevrouw de voorzitter. Ik vrees dat ik de zaken nog verder moet compliceren. Er wordt vanmiddag een algemeen overleg gevoerd over de Landbouwraad. Ik sluit niet uit dat het nodig zal zijn om ook daarover een VAO aan te vragen. Dit zal dan leiden tot een motie en ook daarover moet morgen worden gestemd, omdat de Landbouwraad in de dagen van de weekwisseling wordt gehouden.

De voorzitter:

Ik vind dat u het niet compliceert, maar eerder makkelijker maakt. Dit betekent dat er om meerdere redenen behoefte is aan stemmingen.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Depla.

De heer Depla (PvdA):

Mevrouw de voorzitter. Wij voeren morgen een algemeen overleg over de huurtoeslag en ik wil nu al aankondigen dat de kans groot is dat hierover een VAO wordt aangevraagd. Een eventuele stemming moet dan ook morgen plaatsvinden, omdat er voor maandag een beslissing moet worden genomen in verband met de uitvoering door de Belastingdienst.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook dit VAO aan de agenda van morgen toe te voegen, zo daarom wordt gevraagd. Ik hoop dat u allen nauw contact houdt met de Griffie over de planning van een en ander.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven