Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor volgende week:

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2007 (30800 A);

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaat van het Spaarfonds AOW voor het jaar 2007 (30800 E);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Rijksoctrooiwet 1995 ter implementatie van Richtlijn nr. 2004/27/EG en Richtlijn nr. 2004/28/EG (30663, R1812);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 en van enige andere wetten (omzetting teruggaafregeling bestelauto's ondernemers in vrijstellingsregeling) (30634);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met verduidelijking en verbetering van de regelgeving met betrekking tot de systemen voor de handel in broeikasgas- en NOx-emissierechten (Aanpassingswet handel in emissierechten) (30694);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet kaderregeling vut overheidspersoneel in verband met de wijziging van de financiering van het flexibel pensioen en uittreden van het overheidspersoneel (30602);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs inzake colleges van bestuur en raden van toezicht (30599);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek in verband met herschikking van de bevoegdheidsverdeling tussen rechtbank en kantonrechter, alsmede van artikel 12 van dat Boek en van artikel 268 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (30521);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus in verband met de wederzijdse erkenning van beroepseisen gesteld aan het verrichten of aanbieden van beveiligings- of recherchewerkzaamheden door het in stand houden van een beveiligingsorganisatie of recherchebureau (30611).

Voorts stel ik voor, aanstaande dinsdag te stemmen over de moties ingediend tijdens de wetgevingsoverleggen op 9 en 16 oktober over de onderdelen Personeel en Materieel van de begroting Defensie voor 2007 en de moties ingediend tijdens het wetgevingsoverleg op 16 oktober over het onderdeel Cultuur van de begroting OCW voor 2007.

Tevens stel ik voor, aanstaande dinsdag te stemmen over:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Waterschapswet en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren in verband met de modernisering en vereenvoudiging van de bestuurlijke structuur en de financieringsstructuur van waterschappen (Wet modernisering waterschapsbestel) (30601);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet personenvervoer 2000 in verband met de bijzondere positie van gemeentelijke vervoerbedrijven in relatie tot de aanbestedingsverplichting in het openbaar vervoer en enkele technische wijzigingen (30683);

  • - Uitvoering van richtlijn nr. 2004/25/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 21 april 2004 betreffende het openbaar overnamebod (30419).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, het debat over het rapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost toe te voegen aan de agenda van volgende week en daarbij voor de fracties de volgende spreektijden te hanteren: het CDA, de PvdA en de VVD 20 minuten, de SP, GroenLinks, D66 en de LPF 15 minuten, de ChristenUnie en de SGP 7 minuten, de Groep Wilders, de Groep Lazrak, de Groep Van Oudenallen, de Groep Eerdmans/Van Schijndel en de Groep Nawijn 3 minuten.

Ik stel tevens voor, bij de sprekersvolgorde uit te gaan van de fractiegrootte.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, de behandeling van de begroting van het ministerie van Justitie voor het jaar 2007 (30800-VI) te behandelen in de week van 12, 13 en 14 december aanstaande. In tegenstelling tot eerdere besluitvorming en op verzoek van vrijwel alle woordvoerders van de vaste commissie voor Justitie vindt deze behandeling dus plaats na het verkiezingsreces en na de verkiezingen en niet volgende week. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de tijd die nodig is voor het debat over het rapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel vervolgens voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

  • maandag 23 oktober 2006:

  • - van 19.00 tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen om gemeenten meer zekerheid te geven dat mensen met een kleine kans op inschakeling in het arbeidsproces met behoud van uitkering gedurende maximaal 2 jaar onbeloonde additionele werkzaamheden kunnen verrichten (30650);

  • maandag 30 oktober 2006:

  • - van 18.00 tot 22.30 uur van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het onderdeel media van de begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor 2007 (30800-VIII);

  • - van 10.00 tot 13.00 uur van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de Wijziging van de Wet ammoniak en veehouderij (30654).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Dijsselbloem.

De heer Dijsselbloem (PvdA):

Voorzitter. Ik vraag u om het verslag van het algemeen overleg over inburgering op de agenda te plaatsen voor de plenaire vergadering van volgende week. Ik vraag dit mede namens mevrouw Vergeer van de SP.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Het CBS meldt vandaag dat de werkloosheid in het tweede kwartaal van dit jaar is gestegen tot 417.000 personen; dit zijn 14.000 mensen meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Deze harde feiten staan in schril contrast tot de "goednieuwsshow" die het kabinet op Prinsjesdag opvoerde. De fractie van GroenLinks wil graag met spoed uitleg van het kabinet over deze stijging van de werkloosheid. Daarom verzoek ik de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voor de begrotingsbehandeling een brief naar de Kamer te sturen waarin hij aangeeft hoe hij met extra maatregelen de stijgende werkloosheid ongedaan denkt te maken. Wie, zoals dit kabinet, voortijdig succes claimt, heeft de dure plicht bij het uitblijven daarvan, extra maatregelen te nemen, want met verkiezingsretoriek help je mensen niet aan de slag.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg over de Wet werk en bijstand, dat gisteren is gehouden, toe te voegen aan de agenda van de tweede helft van de volgende week.

De voorzitter:

Ik stel voor om aan dit verzoek te voldoen en dit punt toe te voegen aan de agenda van de volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Bussemaker.

Mevrouw Bussemaker (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg van gisteren over het ESF toe te voegen aan de agenda van de volgende week.

Vanochtend stond in Trouw een bericht over gehandicapten die worden gedupeerd en bewoners van instellingen die hun koopkrachtextraatje weer kwijt zijn. Als gevolg daarvan gaan zij er per maand € 90 in koopkracht op achteruit. Ik verzoek u, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te vragen om nog voor de begrotingsbehandeling van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op dit bericht te reageren en meer in het bijzonder om een voorstel te doen om de koopkrachtverslechtering van gehandicapten te compenseren.

De voorzitter:

Ik doe nu een voorstel voor de behandeling van het eerste verzoek van mevrouw Bussemaker. Vervolgens geef ik mevrouw Kant de gelegenheid om te reageren op haar tweede verzoek.

Ik stel voor om het verslag van het algemeen overleg over het ESF toe te voegen aan de agenda van de volgende week.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Kant (SP):

Ik heb vandaag schriftelijke vragen gesteld over het bericht in Trouw. De antwoorden op deze vragen kunnen natuurlijk goed betrokken worden bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik verzoek de minister daarom, de beantwoording voor deze begrotingsbehandeling naar de Kamer te sturen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van der Ham.

De heer Van der Ham (D66):

Voorzitter. De heer Duyvendak en ik hebben een voorstel gedaan voor een wijziging van het Reglement van Orde. Inmiddels is de nota naar aanleiding van het verslag verschenen. Alleen de Commissie voor de Werkwijze der Kamer moet haar reactie nog geven. Ik verzoek u, te bezien of op de agenda van volgende week ruimte is om deze wijziging te behandelen. Wij zouden namelijk graag zien dat deze wijziging nog voor het verkiezingsreces wordt behandeld.

De voorzitter:

Uw verzoek is genoteerd. Mijn medewerkers zullen hun best doen om dit in hun zeer drukke agenda in te passen. Ik denk niet dat het verantwoord is om te beloven dat aan uw verzoek zal worden voldaan. Wij zullen bezien of het mogelijk is.

Naar boven